grbHNnew
Opština Herceg-Novi
Zvanična internet prezentacija

Projekat „Fortitude“: Specijalizovani kurs iz oblasti fortifikacionog naslijeđa za zaposlene u turizmu

  • srijeda, 01 decembar 2021 15:41

U okviru prekograničnog projekta „Fortitude“, na kojem je partner Opština Herceg Novi, u naredna dva mjeseca biće organizovan intenzivni kurs poslovnog engleskog jezika za zaposlene u turizmu, sa posebnim akcentom na poslove turističkih vodiča i pratilaca u oblasti fortifikacionog naslijeđa.

Kurs će biti održan na Fakultetu za menadžment Herceg Novi, što je rezultat saradnje ove visokoobrazovne ustanove i Sekretarijata za društvene djelatnosti i međunarodnu saradnju.

Saradnja je ozvaničena ugovorom koji su danas potpisali dekanica Fakulteta za menadžment Herceg Novi, doc. dr Irena Petrušić i Sekretar za društvene djelatnosti i međunarodnu saradnju Vasilije Ćuković, koji su istakli zadovoljstvo nastavkom još ranije uspostavljenog partnerstva u drugim oblastima, poput stipendiranja mladih sportista iz Herceg Novog.

Profesionalni kurs, za koji je učesnike delegirala Turistička organizacija Herceg Novi, obuhvatiće preko 50 časova. Fokus je razvijanje vještina komunikacije potrebnih za rad u turizmu, a sa posebnim osvrtom na potrebe turističkih vodiča u oblasti fortifikacijske zaostavštine Herceg Novog. Takođe, kroz ovaj kurs polaznici će biti upoznati sa aktuelnim trendovima u turističkoj industriji.