grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Херцег Нови саосјећа са Петрињом и шаље помоћ страдалима у земљотресу

  • сриједа, 30 децембар 2020 14:49

PetrinjaNSLПредсједник Општине Хрецег Нови, Стеван Катић упутио је најискреније саучешће породицама страдалих у земљотресу у Петрињи, градској управи  и свим грађанима, у име грађана Херцег Новог и своје лично.

“Материјална штета проузрокована земљотресом занемарљива је у односу на људске жртве у оваквим немилим догађајима. Вјерујем да ће хрватски народ и грађани Петриње показати одлучност и заједништво, како би што прије превазишли новонастале проблеме и помогли породицама настрадалих.
Херцег Нови врло добро памти земљотрес 1979. године и посљедице које је он имао по нашу заједницу. Памтимо и помоћ која је стизала из свих република бивше Југославије, на којој ћемо вјечно и незимјерно бити захвални. Сматрајте нас својим градом пријатељем, који разумије кроз шта тренутно пролазите. У мислима смо са свим грађанима Петриње.
Са намјером да пружимо руку помоћи страдалим породицама у Петрињи, Општина Херцег Нови ће донирати финансијска средства за Ваш град Црвеном крсту Републике Хрватске”, наведено је у поруци предсједника Катића градоначелнику Петриње, Даринку Думбовићу.