grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Катић и Микијељ обишли купалишта за која су недавно раскинути уговори са Вектра Боком: Двије плаже уступити грађанима у потпуности

NSL0521Предсједник Општине Херцег Нови Стеван Катић и директор Јавног предузећа за управљање морским добром Младен Микијељ обишли су локације купалишта испред хотела „Плажа“, „Игало“ и некадашњег „Тамариса“, односно плаже које су донедавно биле уступљене фирми „Вектра Бока“ А.Д. Херцег Нови.

Са њима су били и предсједник Скупштине општине Херцег Нови Никола Самарџић и предсједник УО Морског добра, Блажо Рађеновић, а обиласку терена претходио је састанак у Кабинету предсједника Општине.

Obilazak1
Подсјетићемо да је прије седмицу Управни одбор Јавног предузећа за управљање морским добром на сједници донио одлуку о једностраном раскиду уговора са фирмом „Вектра Бока“ А.Д Херцег Нови, због неизмирених обавеза из претходног периода. Уговором су кориснику биле уступљене четири плаже - купалишта испред хотела "Плажа", „Тамарис“ и „Игало“, као и купалиште Жањиц.
Током обиласка терена договорено је да се већи дијелови најмање двије од наведених плажа уступе грађанима у потпуности, и о тим купалиштима ће бригу водити локална самоуправа у сарадњи са Јавним предузећем за управљање морским добром.

 

Obilazak2Предсједник Катић је током састанка истакао задовољство предузетим корацима, истичући да му је драго да се промјене којима су тежили грађани Црне Горе и Херцег Новог сада заиста и дешавају. Такође, разговарано је и о могућностима и потребама улагања у појасу морског добра и на Шеталишту Пет Даница, уз исказан висок степен сагласја да би локална самоуправа требало да буде та која ће убудуће одређивати гдје и како треба улагати финансијска средства од накнаде за коришћење морског добра, уз могућност заједничких пројеката у којима би учествовала и држава као трећа страна.