grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Засиједало Координационо тијело за припрему и праћење туристичке сезоне: Апел свима да се одазову процесу имунизације и да поштују епидемиолошке мјере

ZGRADAOHN2021

Координационо тјело за припрему и праћење туристичке сезоне је на свом редовном састанку разматрало актуелну проблематику у граду, те донијело низ закључака у циљу унапријеђења туристичке понуде града, како у погледу комуналних дјелатности, регулисања јавног реда и мира, безбједности у саобраћају, тако и примарне здравствене заштите наших суграђана и туриста.

Као један од главних закључака је упућивање јавног апела на поштовање епидемиолошких мјера прописаних у циљу сузбијања COVID-19 вируса. Наведено се односи на све привреднике, посебно на пружаоце угоститељских услуга. У том смислу, спроводиће се континуиране и строге контроле,  у сарадњи са Управом за инспекцијске послове.

Такође, апелује се на све суграђане, а посебно на младе људе да се одазову процесу имунизације и на тај начин покажу друштвену одговорност. Подсјећамо да, сходно епидемиолошким мјерама, концертима и музичким фестивалима могу присуствовати искључиво лица са потврдом о вакцинисању или негативним резултаом PCR теста који није старији од 72 сата, брзог антигенског теста на нови коронавирус (SARS-CoV-2) –BAT који није старији од 48h, или позитивног резултата PCR теста који је старији од 14 и није старији од 90 дана, или позитивног резултата серолошког теста - антитијела класе IgG, који није старији од 90 дана, што ће се посебно контролисати, а све у циљу одржавања стабилне епидемиолошке ситуације.

Такође, Координационо тијело подсјећа да је уживо извођење музичких програма дозвољено до 00:00 и да ће се строго контролисати, као и ниво буке за коју постоје бројне примједбе посљедњих неколико дана од стране мјештана и гостију нашег града.