grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Завршено уређење новог сквера и пуштен у рад јавни сат у Игалу: Ново мјесто сусрета које је уљепшало простор

SatNSLУ центру Игала завршено је уређење сквера и синоћ је у рад пуштен јавни, улични сат. Сквер на раскрсници улица Пете црногорске бригаде и Сава Илића поплочан је каменом, са кружном зеленом површином у средини, на којој су постављена три сатна механизма, сваки окренут у другом смјеру.

Радови вриједни 17 хиљада еура реализовани су уз помоћ донатора, који су уложили 75% средстава, док је остатак финансирала Општина Херцег Нови. Представници Општине, јавних предузећа и донатора синоћ су обишли завршени пројекат и присуствовали тренутку пуштања у рад механизма новог уличног сата.

Sat02

Предсједник Општине, Стеван Катић изразио је задовољство урађеним послом и истакао да је овај пројекат уљепшао и украсио Игало.
“Желим да се захвалим свим донаторима који су, поред Општине, учествовали у реализацији овог пројекта који је оплеменио простор. Захваљујем се и Агенцији за изградњу и развој града која је израдила пројекат и потрудила се да све испадне како је замишљено, извођачу радова који је све одрадио у складу са пројектом, као и предсједнику Мјесне заједнице Игало Зорану Савковићу који је био веома упоран и најзаслужнији је за реализацију”, казао је предсједник Катић.
Игало је добило ново мјесто за сусрете и окупљање, казао је предсједник Мјесне заједнице, Зоран Савковић.
“Од када је Тамарис срушен овдје је био један неуређени сквер, који је сада освијетљен и уљепшан, и мислим да ће привући пажњу туриста и грађана”, истакао је Савковић.
Мјесна заједница Игало планира и да на сквер дода плочу на којој ће у знак захвалности бити истакнута имена донатора, привредника који су помогли реализацију пројекта учешћем у радовима, куповини материјала или финансијски.
“Покушаћемо идуће године да средимо и Омладински парк, поставимо нове клупе и канте, у сарадњи са привредницима. Без њих, и наравно Општине, Мјесне заједнице и јавних предузећа, ништа од овога не бисмо могли да урадимо", навео је Савковић.
Додао је и да постоји заједничка воља и жеља Мјесне заједнице и локалне управе да се, у сарадњи са Институтом, нађе рјешење за уређење простора испред солитара прве фазе Института.
Реализацијом пројекта задовољан је и један од донатора, директор компаније “Такси Море”, Дејан Радуловић.
“Спремни смо да све догађаје у граду помогнемо колико смо у могућности. Ово је мањи пројекат, али мислим да би свима било боље када би се радило што више нових пројеката. Дајемо максималну подршку Општини и ту смо да помогнемо све добре пројекте”, поручио је Радуловић.

Sat03Пројекат уређења сквера урадила је Агенција за изградњу и развој града, радове извела “Тафос градња” из Никшића, а инвеститори пројекта су Мјесна заједница Игало, Општина Херцег Нови и донатори.