grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Иван Отовић нови предсједник Скупштине општине Херцег Нови

IONSLОдборници новог сазива Скупштине општине Херцег Нови изабрали су за предсједника локалног парламента Ивана Отовића, носиоца листе За будућност Херцег Новог и Боке.

Иван Отовић, функционер НСД, рођен је 1990. године, завршио је Факултет политичких наука, тренутно је запослен у Канцеларији за међународну сарадњу. Ожењен је и има двоје дјеце. Течно говори италијански, енглески и турски језик.
IO 01Он се захвалио колегама одборницима који су га подржали, изражавајући своју и спремност колега, да ће, како је рекао, заједно радити на томе да овај законодавни дом буде стварно мјесто конструктивног дијалога, гдје ће покренути теме и питања која су важна за нашу локалну заједницу.

-У протеклом периоду наш град се суочавао са бројним изазовима. Ми смо ти које је народ одабрао и једино заједничким радом, гдје ћемо уважавати и поштовати једни друге можемо доћи до рјешења. Не можемо бити сигурни да ћемо бити у могућности да многе ствари брзо промијенимо, али неопходно је започети тај процес, неопходно је радити, јер свјесни смо тренутне ситуације“, истакао је он.
Одборници су такође једногласно изабрали Ђорђа Василевског за предсједника Одбора за избор и именовање СО Херцег Нови, као и чланове Живка Крунића, Драшка Рашковића, Јован Суботића и Мају Бакрач.
Другу сједницу локалног парламента, на којој ће бити изабран нови предсједник Општине Херцег Нови, Отовић је заказао по хитном поступку за сриједу, 9. јун, у 12 сати.