grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Састанак представника ОХН, ТОХН, “ToMontenegro” и Аеродрома ЦГ: Сарадњом до продужења туристичке сезоне и боље промоције Херцег Новог

nas03092021a

Ефекти сарадње Општине Херцег Нови, Аеродорма Црне Горе и националног авио превозника “ToMontenegro” осјетиће се и прије наредне туристичке сезоне, већ на сљедећем Празнику мимозе.

Темељи сарадње договорени су данас на састанку предсједника Скупштине општине Херцег Нови, Ивана Отовића и сарадника са извршним директором “ToMontenegro” Прадрагом Тодоровићем, те чланом Одбора директора Аеродрома ЦГ Огњеном Јововићем и предсједником Одбора директора Небојшом Ђаковићем. Циљ ће бити побољшање инфраструктуре, боља промоција Херцег Новог и продужење туристичке сезоне.

Како је казао Отовић након састанка, разговарало се о могућностима туристичке промоције Херцег Новог, како на аеродрому у Тивту, тако и у Подгорици, како би сви путници били упознати са туристичким потенцијалима нашег града. Такође, једна од тема састанка била је могућност увођења воденог терминала, који би олакшао приступ аеродрому у Тивту.

-Вјерујем да овакви састанци могу допринијеити бољој сарадњи Општине Херцег Нови са аеродромима и националном авио компанијом. Не смијемо се фокусирати на само неколико мјесеци туристиче сезоне, већ сви заједно морамо радити на њеном продужењу. За то је неопходно побољшати инфраструктуру и и авио повезаност читаве Боке са свијетом. Једна од тема је била и како уз помоћ Аеродрома ЦГ и “ToMontenegro” можемо боље промовисати Празник мимозе у фебруару. Ради се о једној од најзначајнијих манифестација, не само за Херцег Нови, већ и за читаву Црну Гору. Постоји заинтересованост за увођење додатних авио линија на потезу између Тивта и Бања Луке, али је прије тога потребно детаљно испитати тржиште и интересовања, казао је Отовић по завршетку састанка.

Према ријечима извршног директора компаније "ToMontenegro” Прадрага Тодоровића, једна од најбитнијих ствари је разумијевање потреба општина, поготово приморских које су од изнимног значаја за туризам Црне Горе.

-Битно нам је да разумијемо локалне потребе и да урадимо све што можемо да се прилагодимо томе на најбољи начин. Друга ствар је да видимо како заједнички можемо да радимо на промоцији Црне Горе и општина, у склопу оних мрежа и рута гдје ми идемо и гдје општине имају свој интерес. Битне су нам сарадња и координација, не само у овом тренутку, већ да то буде континуирани процес, како бисмо најефикасније доприносили побољшању туризма на нивоу државе, казао је Тодоровић,

Он је исказао очекивање да ће се ефекти сарадње видјети и ван периода љетње туристичке сезоне.

-Данас смо конкретно разговарали о Празнику мимозе, да ли има неких ствари које заједнички можемо да урадимо како бисмо ми као авио компанија пружили још квалитетнију подршку, по питањима летова, дестинација и промоције. Драго ми је да смо већ сада почели да причамо о припреми наредне туристиче сезоне, закључио је Тодоровић.

Како је казао предсједник Одбора директора Аеродрома ЦГ, Небојша Ђоковић, важна тема разговора били су и потребни инфраструктурни пројекти.

-Сада је можда рано о томе говорити, али ћемо у договору са надлежним министарствима - капиталних инвестиција и економског развоја, као и са представницима општина и Јавног предузећа за управљање морским добром, покушати да их реализујемо. Што се тиче саме промоције, мислим да ће се то врло брзо покренути и да ћемо на нашим аеродромима на инфо пунктовима имати промоцију наше туристичке привреде кроз неке друге пројекте који се тичу самих садржаја у току сезоне - фестивала, књижевних програма, спортског, конгресног туризма.. Заједнички ћемо учествовати и помоћи развој туризма, што је интерес цијеле државе, поручио је Ђоковић.