grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

Честитка Темишвару за освојену титулу Европске пријестонице културе 2021.

  • недеља, 18 септембар 2016 14:31

Cestitka1header"Са великим задовољством вам честитам на освајању титуле Европске пријестонице културе за 2021. годину, са чврстим увјерењем да ћете наставити да одговорате на све будуће изазове, као што сте то успјешно чинили током овог такмичења'', наводи се у честитки коју је предсједница Општине Херцег Нови, Наташа Аћимовић упутила  градоначелнику Темишвара, Nicolaeu Robuu i Simoni Neumann, извршној директорки пројекта "Темишвар 2021".

Предсједница Општине је истакла да је ово значајно достигнуће без сумње продукт преданог рада цијелога тима који је предводио кандидатуру Темишвара ка титули.

Cestitka2 acimovic"То је доказ ваше посвећености и преданости и ми чврсто вјерујемо да ће "Темишвар 2021" и "Херцег Нови 2021", остварити развој кроз пројекат "Језик близине", креативни регион Боке Которске и заједничке маркетиншке стратегије развоја наших капацитета и да ће "(Не)Пријатељи'' (званични слоган новског пројекта) "Упалити твоје свјетло и освјетлати свој град'' (званични слоган Темишвара), поручено је у честитки поводом великог успјеха који је постигао Темишвар, а са којим је Херцег Нови већ раније успоставио званичну сарадњу.

Темишвар је изабран за Европску пријестоницу културе 2021. године побједивши у конкуренцији са Букурештом, Баиа Мареом и Клуж-Напоком. Други носилац ове ласкаве титуле из Европске уније биће један од грчких градова: Каламате, Родос или Елесис.

Cestitka3 bid bookПодсјетимо да ће 2021. године по први пут титулар Европске пријестонице културе бити и један град ван земаља Европске уније, а у финалу за ту престижну позицију су Херцег Нови и Нови Сад.