grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

ОДРЖАН ХИТАН САСТАНАК ГРАДСКИХ СЛУЖБИ

 Сви капацитети усмјерени на нормализацију стања

6 1 0У Општини Херцег Нови јутрос је одржан хитан координациони састанак свих служби, на којем је сагледана ситуација након јучерашњих сњежних мећава у залеђу, праћених јаким ударима вјетра и температуром до -10 степени.

Радници компаније Фортис Монт су током јучерашњег дана чистили главни правац Камено-Ситница, док је Комунално стамбено предузеће, због великих сњежних наноса, ангажовало додатну оперативу, тј. два подизвођача на радовима на чишћењу путева. Због лоше меоторолошке ситуације, јуче је на правцу Дугуња-Убли била заглављена једна машина за чишћење снијежних наноса, због чега је неколико возила било заробљено на том путном правцу, те се приступило додатном ангажовању подизвођача на рашчишћавању путева.

6 1 2podiВажно је напоменути и да су припадници Службе заштите и спасавања током јучерашњег дана евакуисали сва лица која су била заробљена у својим возилима.

Током дана ће, као и јуче, поједине дионице бити затворене из безбједносних разлога и због чишћења путева, о чему ће грађани бити обавјештени.

Међу приоритетним дионицима за чишћење су пут Камено-Дугуња-Убли, и на том послу су већ данас ангажоване двије машине, као и села Камено и Мокрине којима је због снијежних наноса сада отежан приступ.

6 2 3savina igralisteЗначајни напори ће бити уложени како би све дионице према Врбању биле данас очишћене и проходне за сва моторна возила. Посебан изазов представља чишћење правца Камено-Убли, због отежаног прохода од Крушевица до Врбања.

Дјелови подорјенских села, као и полуострво Луштица су од јуче без напајања електричном енергијом, а екипе Електродистрибуције ће током данашњег дана отклонити кварове.

Усљед олујног вјетра дошло је и до обарања дрвећа на више од 10 мјеста на територији нашег града – Улица Николе Љубибратића, Баошићи, Кумбор, Србина, Поди, Суторина...

6 1 1На ОШ “Дашо Павичић” причињена је већа материјална штета због удара олујног вјетра. Процјењује се да је око 400 квадратних метара крова оштећено, због чега запослени предузећа “Чистоћа” раде на чишћењу Пута партизанских мајки.

Општина Херцег Нови апелује на своје грађане и госте да без пријеке потребе и зимске опреме не иду у подручје залеђа града. Из Службе заштите савјетују да се, ако се грађани нађу на том подручју, не удаљавају од возила и других лица, као и да се избјегавају било какви планински успони.