grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

24.01. - Отварање рекреационе зоне на Каменом

01 Prilaz Kotobiljskom izvoru poslije realizacije projektaПројекат "Удахнимо живот залеђу - село Камено" успјешно је окончан, што ће бити и озваничено отварањем нове рекреационе зоне у залеђу Херцег Новог, у селу Камено.

Окупљање гостију планирано је у 10.45 сати код туристичког инфо пункта у Мељинама, након чега ће услиједити посјета одморишту Котобиљски извор.

Потом ће у црквеној кући цркве Св. Јована на Каменом бити организован пресс-поинт. Новинарима ће се обратити:

Фиона Меклуни, стална координаторка Система УН и стална представница УНДП за Црну Гору, представник Министарства одрживог развоја и туризма Црне Горе,

02- Motiv sa staze postavljene klupeАна Станишић, директорица Туристичке организације Херцег Нови,

Никша Гргуревић, директор Агенције за изградњу и развој Херцег Новог,

Горан Становчић, предсједник  МЗ Камено-Жлијеби,

Жељко Старчевић, руководилац Агенције за развој и заштиту Орјена

Услиједиће свечано отварање рекреационе зоне пред бике-станицом, разгледање фото-изложбе у самој станици, те пробна вожња бициклима новом стазом до подножја Тајног брда и обилазак утврђења. Програм ће бити и пригодно закључен, послужењем домаћим специјалитетима, у циљу презентације аутохтоне гастро-понуде нашег залеђа.

 За овај пројекат, Туристичка организација Херцег Нови је добила финансијску подршку у износу од 15.000 еура, у оквиру позива "Развој нискокарбонског туризма у Црној Гори", који реализују УНДП и Министарство одрживог развоја и туризма, из средстава Глобалног фонда за животну средину.  Укупан планирани буџет  је 36.065,59 еура. Имплементација је почела у августу 2016. године и требало да траје до априла 2017. године.

03- Staro autobusko stajaliste na Kamenom adaptirano u renta bikeПројекат је успјешно и прије рока приведен крају, захваљујући изузетно доброј сарадњи носиоца, Туристичке организације Херцег Нови и партнера: Агенције за развој и заштиту Орјена, Агенције за изградњу и развој, Мјесне заједнице Камено и ДОО “Становчић”, а уз подршку Општине Херцег Нови. Укључили су се и многи волонтери, НВО организације и спортски клубови и предузетници, који су својим радом и донацијама подигли укупну вриједност пројекта.

 

 

ПРОГРАМ ОТВАРАЊА РЕКРЕАЦИОНЕ ЗОНЕ “КАМЕНО”

 

 

10.45

Окупљање гостију са стране на локалном стајалишту код туристичког инфо-пункта у Мељинама (изнад кружног тока), да би се у колони стигло до одморишта Котобиљски извор

 

11.00

Организовано разгледање овог локалитета, уз историјску причу о Котобиљској бици (Ана Ђурашковић – Туристичка организација Херцег Новог)

11.15

Наставак пута за Камено, долазак до црквене куће при  цркви Св. Јована

11.30

Изјаве поводом завршетка пројекта „Удахнимо живот залеђу – село Камено“

12:00

• Свечано отварање рекреационе зоне „Камено“ пред бике-станицом

• Разгледање пригодне фото-изложбе у станици (фотографија које приказују некадашњи и садашњи изглед локалитета обухваћених пројектом)

• Пробна вожња бициклима до подножја Тајног брда

13.00

Презентација аутохтоне гастро-понуде нашег залеђа - послужење домаћим специјалитетима у црквеној кући цркве Св. Јована