grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

Општина Херцег Нови једина у Црној Гори добила грант овогодишњег програма Креативна Европа: Одобрен пројекат „YOUNG@OPERA“

Operosa Montenegro Pepeljuga 2016Пројекат „YOUNG@OPERA“на којем је партнер Општина Херцег Нови, биће суфинансиран кроз програм Креативна Европа Европске Уније. Ово је уједно и једини пројекат на којем је партнер неко из Црне Горе, а који је добио грант на овогодишњем конкурсу Креативне Европе.

Општина је, преко Канцеларије за међународну сарадњу, аплицирала на пројекат у партнерству са Фондацијом Опероса, новском Јавном установом културе „Херцег-Фест“ и Коларчевом задужбином.

Operosa Montenegro 2016Циљ пројекта „YOUNG@OPERA“ (превод: „Млади у опери“) је подршка младих и талентованих оперских умјетника, као и приближавање ове умјетности млађој публици кроз модерно приказивање традиционалних опера.

Током двије године у плану је преко 30 извођења у укупно 14 градова широм Црне Горе, Србија и Бугарске.

Глобално признати експерти радиће са преко 50 талентованих младих умјетника из земаља широм Европе, како би припремили спектакуларне наступе. Први циклус почеће опером "Служавка Господарица".

Извођења у Црној Гори одиграће се у Херцег Новом, Котору, Тивту, Цетињу и Подгорици.

 

Operosa Montenegro 2016a