grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

Настављени радови на реконструкцији шеталишта

  • четвртак, 21 децембар 2017 14:44

rsz 1naslovnaРадови на реконтрукцији Шеталишта Пет даница, на потезу од локала Мимоза до Доминикане, настављени су током јучерашњег дана.

Као што су из Агенције за изградњу и развој Херцег Новог још раније најавили, чекало се одобрење грађевинске инспекције за наставак извођења радова, како би се што прије приступило рјешавању проблема са реконструкцијом.

Ревидовани пројекат реконструције послат је крајем октобра Институту за грађевинарство у Подгорици, а измјеном је превиђено да се и на том потезу шеталиште прошири са морске стране.

Укупна вриједност реконструкције шеталишта износи 350 хиљада еура, а рок за извођење радова на траси гдје се сада ради је 60 дана. Радови неће бити прекидани, сем 25. децембра ове године, 1. и 2. јануара наредне, као и у случају лоших временских услова. Радове на реконструкцији шеталишта изводи Ђокић гроуп Д.О.О.

Подсјетићемо да је реконструкција шеталишне стазе у дужини од 365м од Галеба у Игалу до купалишта Раффаело на Топлој почела још 2015. године, а до сада је проширен дио Шеталишта од Галеба до пицерије Тwинс, постављена јавна расвјета и дио зеленила. Радови су били конзервирани неколико пута, због празника, љетње сезоне и препројектовања.

0201