grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

Одржан састанак учесника пројекта “Adriatic Canyoning”, данас поход на Орјен

Adriatic-Canyoning-sastanak-0106Орјен Adventure Weekend, у склопу ИПА-ЦБЦ ИНТЕРРЕГ пројекта Adriatic Cayons Adventure Tours – “Adriatic Canyoning”, у склопу којег је и изграђен адреналински парк на Врбању, започео је јуче доласком представника партнерских градова и презентацијом о Парку природе Орјен.

У наш град јуче су стигли представници градова партнера, Обровца, Дрниша, Широког Бријега, Груде и Задра. На Одбору одржаном у хотелу Плаy, сви учесници су представили све до сада урађено, искуства у реализацији пројеката, као и наредне кораке како би цијели пројекат био успјешно приведен крају.
Учеснике су поздравили директор Агенције за изградњу и развој града Боро Лучић и савјетница предсједника Општине Херцег Нови Тамара Вујовић, док су о Парку природе Орјен и његовим потенцијалима говорили директорица Агенције за развој и заштиту Орјена Миља Виторовић и “ultrarunner” Саша Кулиновић.
Подсјетићемо, данас се одржава и траил трка Adventure GIIR, у оквиру Адвентуре Wеекенд-а, у којој ће учесници пројекта сами искусити чари Орјена. “Trail runnning” је спорт који се одвија на означеним стазама у природи, ради се о комбинацији трчања, планинарења И трекинга, односно ходања у природи, а рекреативни ниво се од професионалног разликује само у интензитету И трајању.
Иако наизглед веома захтјевна и недоступна дисциплина, ова врста спорта је доступна свима и свакодневно је све више људи свих узраста који се баве овим спортом. Трка је обезбијеђена од стране екипе прве помоћи, као и чланова клуба “Нискогорци” који су на терену и на свим важним раскрсницама као помоћ да се неко не изгуби.