grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

Привремена измјена режима саобраћаја кроз Ратишевину 26. јануара

На дијелу локалног пута у насељу Ратишевина, на потезу од скретања за Сушћепан до новог пута у Ратишевини, сјутра, 26. јануара 2022. године ће бити привремено измијењен режим саобраћаја, на начин да ће бити забрањено саобраћање за сва возила у термину од 08 до 13 часова.

Рјешење о измјени режима саобраћаја донијето је на захтјев Мјесне заједнице Сушћепан-Ратишевина-Требесин, а ради несметаног и безбједног извођења радова на кошењу појаса уз локални пут, обавјештавају из Секретаријата за комуналне дјелатности.

Позив за невладине организације за учешће на радионици „Утврђивање предлога приоритета ReLOaD2 Конкурса“

Локалне самоуправе Будва, Котор, Тиват и Херцег-Нови и пројекат ReLOaD позивају заинтересоване невладине организације са територије ових општина на радионицу под називом „Утврђивање приједлога приоритета ReLOaD2 конкурса“, која ће бити одржана у четвртак, 03. фебруара 2022. године, са почетком у 9.00 сати. Радионица ће бити одржана оnline, путем Зоом платформе, а одабраним учесницима ће накнадно бити достављен приступни линк платформе.

Радионица се организује у циљу планирања приоритета Конкурса Регионалног прогама локалне демократије на Западном Балкану 2 (ReLOaD2) који ће бити објављен у оквиру кластера „Coastal Mates“ за невладине организације са територија општина Будва, Котор, Тиват и Херцег Нови. Првога дана радионице, представници локалних самоуправа и заинтересованих невладиних организација ће, уз подршку представника УНДПа, идентификовати стратешке приоритете развоја локалних самоуправа Будва, Котор, Тиват и Херцег Нови и током заједничког рада и анализе дефинисати 3 – 5 приоритетних области и подобласти које је могуће подржати у оквиру ReLOaD2 програма, а које ће постати дио приједлога приоритета Конкурса. Овако дефинисани приједлог приоритета Конкурса ће бити достављен на додатне консултације свим невладиним организацијама и осталим заинтересованим странама са територија општина, прије финализације и објаве Конкурса.

За учешће на радионици се могу пријавити све заинтересоване невладине организације са територија општина Будва, Котор, Тиват и Херцег Нови, достављањем маила са исказаним интересовањем за учешће и контакт детаљима кандидованог представника/це – име, презиме, емаил адреса и контакт телефон.

У случају да пристигне велики број пријава за учешће, представници општина и УНДП ће, сходно оптималном броју учесника, изабрати у року пријављене учеснике на основу критеријума активности и видљивости НВО у заједници и постигнућима у области у којој НВО дјелује,каои претходног искуства и укључивања НВО у процесе одлучивања и креирања политика. Одабрани представници ће бити обавјештени о учешћу од стране УНДП и даља комуникација настављена директно са њима.

Заинтересованост за учешће на радионици потребно је потврдити до петка, 28. Јануара 2022, до 16:00h, на е-маил адресу Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. .

Регионални програм локалне демократије на Западном Балкану 2 (ReLOaD2) званично је почео са реализацијом 1. јануара 2021. године, као наставак претходне фазе РеЛОаД програма која је успјешно завршена у децембру 2020. године. Програм ће бити реализован у шест земаља и територија Западног Балкана током наредне четири године. ReLOaD2 финансира Европска унија из средстава Multi-Country Civil Society Facility, уз кофинансирање УНДП-а и локалних самоуправа које ће бити обухваћене програмом.

Програм обуке (.pdf)

Измјена режима саобраћаја 24-26.01.

Привремено се мијења режим саобраћаја у насељу Гомила, у улици Ново место (на потезу од зелених зграда до прикључка на магистрални пут на Шиштету), на начин да се забрањује саобраћај за сва возила.
Режим измјене саобраћаја односи се на временски период од 07 часова у понедјељак (24.01.) до 07 часова у сриједу (26.01.).
Рјешење о измјени режима саобраћаја донијето је ради несметаног и безбједног извођења радова на регулацији површинских вода са коловоза.

Измјена режима саобраћаја у Жељезничкој улици у Зеленици

Режим саобраћаја на дијелу локалног пута у насељу Зеленика, улица Жељезничка на потезу од Крагујевачког одмаралишта до жељезничких зграда, биће привремено измијењен у периоду од 07 часова у четвртак, 13. јануара до 07 часова у петак, 14. јануара. У овом термину ће бити забрањено саобраћање свих возила, у циљу несметаног и безбједног извођења радова на санацији локалног пута.

У Никшићу одржан први састанак Координационог тијела за изградњу Регионалног рециклажног центра за 8 општина

У Никшићу је јуче одржан први састанак Координационог тијела које у првој половини наредне године треба да припреми документацију за расписивање тендера за изградњу Регионалног рециклажног центра за општине: Никшић, Шавник, Плужине, Жабљак, Котор, Тиват, Херцег Нови и Будва.

Опширније...