grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

Сарадња Дјечијег дома „Младост“ из Бијеле и Службе заштите и спашавања: Радионица о противпожарној заштити 18. јуна

djeciji dom MladostПоводом позива из ЈУ Дјечији дом „Младост“ из Бијеле упућеном Командиру Службе заштите и спашавања Златку Ћировићу, у циљу спровођења превентивних активности у обезбјеђењу противпожарне заштите, јуче је одржан састанак са директорицом дома, Весном Златковић.

Како су саговорници истакли, ради се о објекту величине 4027 квадратних метара, за збрињавање дјеце лишене родитељског старања и дјеце чији је развој ометен породичним приликама. Тренутно има 76 запослених лица и 88 штићеника дома. Испред Службе заштите и спашавања састанку су присуствовали  Зоран Гамбер (самостални савјетник И) и вођа одјељења, Владимир Пејовић.
Овом приликом  сумирана је ситуација и  извршен обилазак објекта ради сагледавања стања заштите од пожара – посједовање пп апарата, хидрантске мреже, прилаз ватрогасних возила објекту, да ли у објекту станују дјеца са посебним потребама, одлагање лако запаљивих ствари и материја, посједовање предузетног пп плана, путеви за евакуацију, паник расвјета, али и многи други аспекти адекватне заштите од пожара. На основу овог обиласка и увида биће направљен записник са сугестијама и предлозима за побољшање противпожарне заштите објекта.
Договорено је да ће 18.06.2021.године са почетком у 09х припадници Службе заштите и спашавања одржати радионицу са  предавањем о темама: појам пожара, опасности приликом пожара, средства за гашење пожара, поступак гашења пожара, понашање током пожара, пожари у домаћинствима, као и показна вјежба коришћења ПП апарата.