grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

„Буђење љета“ 21. јуна на тврђави Форте Маре

plakat BUDJENJE LJETAОве године догађај ће музички бити подијељен у два сегмента – у првом сату ће наступити гитаристички дуо Срђан Булатовић и Дарко Никчевић изводећи своју ауторску музику инспирисану црногорским, медитеранским и балканским  пјесмама и мелодијама.

Програм ће обухватити композиције са неких од девет њихових заједничких албума, насталих у периоду од 2001. до прошле године. Нижући наступе у европским и свјетским концертним дворанама  (два пута у Карнеги холу) на најљепши начин представљају своју земљу и регион. http://duogitara.com/

У другом сегменту програма је поп и рок репертоар у извођењу музичара из Херцег Новог. За ову прилику оформљен квартет чине Стеван Томашевић - вокал, Ђуро Познановић - клавијатура, Новица Зечевић – гитара и вокал и Оливер Недовић – бубњеви.
“Очекујемо одличан провод, иако ћемо се придржавати неопходних мјера прописаних за одржавање манифестација. Улаз на програм је бесплатан, а број публике ограничен”, саопштавају из Херцег Феста.
„Овај догађај поносно кандидујемо на конкурсу EFFORTSa “European Fortress Summer”. Овај конкурс је покренут са члановима мреже EFFORTS и FORTE CULTURA, а фокусира се на догађаје на фортификацијама у периоду од маја до септембра. Самом пријавом на конкурс догађај ће бити видљив у 90 европских градова. Награда EFFORTSa ће бити представљена на годишњем конгресу у новембру”, наводи се у саопштењу.