grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

„Вече Драгољуба Ђуричића“ 21. јуна у Павиљону Градске музике

Dragoljub DjuricicDragomirKarloDjordjevic

Поводом 21.јуна, Свјетског дана музике и у години када Градска музика Херцег Новог прославља 135 година постојања, најстарије друштво града и Општина Херцег Нови ће у Павиљону Градске музике, са почетком у 20 часова уприличити „Вече Драгољуба Ђуричића“.

Омаж великом умјетнику раскошног талента, који је Херцег Нови и Црну Гору, пронио као „лавину“ широм свијета, којим још одзвања његова „јека“ и свијет довео у Херцег Нови и Црну Гору, замишљен је кроз два сегмента.

Посјетиоци ће имати прилику да виде изложбу ликовних радова Драгољуба Ђуричића, коју ће чинити 10 његових дјела из породичне колекције. Изложбу ће отворити угледни џез музичар, Драгомир Карло Ђорђевић, Драгољубов, како је велики умјетник забиљежио „пријатељ из раног дјетињства, са којим сам ушао у чаробни свијет музике“.

У музичком дијелу програма наступуће Николина Ника Ковачевић, диригент, вокални солиста и дугогодишња сарадница Драгољуба Ђуричића, ВИС Калдана и вокална група одсјека за соло пјевање, класа Јоване Ражнатовић, Музичке школе у Херцег Новом.

Организацију овог догађаја потписују Градска музика и Ксенија Матовић, координаторка културних програма у Павиљону Градске музике, а подршку  манифестацији дали су Општина Херцег Нови, ЈУК Херцег Фест, Туристичка организација, као и пријатељи манифестације, Градска кафана и Александар Саша Петковић.

„Вече Драгољуба Ђуричића“ биће уприличено у складу са прописаним епидемиолошким мјерама, које подразумијевају окупљање до 50 људи, на истом мјесту. Изложба слика биће на располагању посјетиоцима до 1.јула, сваког радног дана од 18 до 21 час.