grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

03.02. - План заштите од земљотреса ускоро на јавној расправи

Pnovi bУвид у План заштите од земљотреса, чији је аутор самостални савјетник у Служби заштите и спашавања Зоран Гамбер, током протекле двонедјељне презентације у Ватрогасном дому у Мељинама, затражили су представници четири установе.

За садржај плана интересовали су се представници Радио Херцег Новог, Института „Др Симо Милошевић“, Водовода и канализације, као и Директората за ванредне ситуације – Подручна јединица Херцег Нови.

Аутор Плана за заштиту од земљотреса је такође и аутор Плана одбране Херцег Новог, Плана заштите од пожара, као и Плана заштите од поплава. У израду Плана за заштиту од земљотреса била је укључена и Јадранка Михаљевић, дипломирани инжењер грађевине, магистар земљотресног инжењерства и инжењер сеизмологије, запослена у Заводу за хидрометеорологију и сеизмологију у Подгорици.

Из Службе за заштиту и спашавања напоменули су да су свим посјетиоцима, поред штампаног издања, дате и електронске верзије плана.

Сви заинтересовани грађани и правни субјекти моћи ће да учествују и на јавној расправи о Плану заштите од земљотреса, која ће бити организована ускоро.