grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

“Златна” Ана Дабовић на пријему у Општини: Херцег Нови је поносан на своју суграђанку

ADabovic2021

Почасна грађанка Херцег Новог и освајачица златне медаље за репрезентацију Србије на Европском првенству у Шпанији и Француској, Ана Дабовић, посјетила је данас Општину Херцег Нови, гдје је са предсједником Стеваном Катићем, предсједником Скупштине општине Херцег Нови Иваном Отовићем и секретаром за друштвене дјелатности и спорт Дарком Класићем разговарала о оствареном успјеху и плановима за предстојећу Олимпијаду.

Ана је Кабинет предсједника посјетила у пратњи свог оца, Милана, који је својим професионалним односом и љубављу према кошарци, али и спорту генерално, изњедрио више репрезентативки Србије и Црне Горе. Данашња посјета је била прилика да се разговара не само о актуелним спортским дешавањима, већ и о могућности да се Ана врати у Херцег Нови након играчке каријере и настави путем свог оца.

Предсједник Катић је изразио задовољство доласком наше суграђанке и почасне грађанке, која је поново остварила врхунски резултат - освајање златне медаље за репрезентацију Србије на Европском првенству у Француској и Шпанији, за шта јој је данас уручио општинско признање.

-Херцег Нови је поносан на нашу Ану која је освијетлила образ нашег града. Она је најбољи репрезент Херцег Новог, гдје год да игра, било за клуб било за репрезентацију, Ана помиње Херцег Нови у најбољем свијетлу, на чему смо јој ми и више него захвални, казао је Катић, уз честитке на свим оствареним резултатима и успјесима.

Он је Ани пожелио успјех и на наредној Олимпијади у Токију, али и да се једног дана, након играчке каријере, врати у Херцег Нови како би заједно са својим градом радила на стварању врхунских кошаркашица и постизању нових успјеха.

Херцег Нови може рачунати на њен повратак, потврдила је Дабовић.

-Предсједник Катић је већ рекао све моје жеље - да се вратим послије играчке каријере и да стварам породицу. Са поносом увијек говорим одакле сам и гдје сам настала као играчица, ово је град који највише волим, закључила је Дабовић.