grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

Подршка Општине опремању учионица: У припреми мултимедијални кабинети у двије основне школе

NAs23102020

Основне школе „Орјенски батаљон“ и „Илија Кишић“ ће у наредном периоду добити по један уређени мултимедијални кабинет, за физику и хемију, а Општина Херцег-Нови је подржала опремање ових просторија.

 

Како истиче секретарка за културу и образовање Ана Замбелић Пиштало, локална управа одлучна је у намјери да, у домену својих могућности, помогне опремање мултимедијалних кабинета опремом и помагалима за бољли квалитет наставе. Ово је још један од начина којима Општина настоји да допринесе унапријеђењу услова за рад младих суграђана и подстакне развој талентованих основаца и средњошколаца.

Кабинети ће бити адаптирани по узору на модел спроведен у основној школи „Дашо Павичић“ средином септембра прошле године, гдје је отворена мултимедијална учионица са "smart" таблом и пројектором, што ученицима и наставницима данас омогућава модеран начин организације и праћења наставе уз коришћење савремене технологије.

Како је истакла Замбелић Пиштало, за адаптацију мултимедијалног кабинета у ОШ “Дашо Павичић” Општина је издвојила око 2500 еура, док ће у основним школама “Орјенски батаљон” и “Илија Кишић” бити уложено укупно 2000 еура. Ради се о концепту подршке младим талентима из области природних наука, а кабинети у Бијелој и Зеленици биће, као и онај на Топлој, на располагању свим талентованим и заинтересованим ученицима са територије цијелог гра?B4а.

Она је напоменула и да је мултимедијални кабинет у школи на Топлој, од његовог отварања до данас, користило 38 талентованих математичара из нашег града, те да ће без сумње и кабинети у Бијелој и Зеленици бити искоришћени у пуном капацитету и на најбољи могући начин.

Подсјећамо и да је Општина Херцег Нови крајем прошле године усвојила Правилник о подршци и образовању даровитих ученика и студената, којим локална управа подстиче њихов развој и даљи рад, у погледу помоћи приликом одласка на студијска путовања, куповини инструмената и у другим сличним ситуацијама.

-Битно је да сви у заједници, а нарочито млади, успјешни људи којима је потребна помоћ знају да се могу обратити свом граду, казала је Замбелић Пиштало.

HFestlogo

logonew1Bib

Galerija-Josip-Bepo-Benkovic-logo