grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

Делибашићу и Килибарди награде 54. Херцегновског зимског салона

gjbbКао најбоље излагаче 54. Херцегновског зимског салона, жири - Умјетнички савјет Галерије Јосип Бепо Бенковић наградио је умјетнике из Никшића и Херцег Новог, Давида Делибашића и Војислава Килибарду, правом излагања у галерији.

Делибашић ће право излагања имати за дјело “Без назива”(техника угаљ и оловка на папиру), а Килибарда за дјело (У) Круг (У) (комбинована техника).
Подсјећамо да су по избору  селектора Кристине Радовић, историчарке умјетности из Никшића, радови  23   аутора са простора Црне Горе заступљени на манифестацији чији континуитет премашује пола вијека. Међународни префикс ове године изостаје услијед пандемије корона вируса.
Овогодишњи салон под називом „Дилема“ наводи на промишљање о човјекољубљу, да ли смо спутани новонасталим околностима урадили нешто како бисмо помогли другима.  Одговоре на бројна питања управо добијамо кроз умјетност, па ће тако ову манифестацију означити различитост ликовних израза и техника. Публика ће моћи да види   радове попут уљаних слика на платну, дигиталне штампе, видео инсталација, скулптура.
Селекторка Радовић у пратећем каталогу  истиче: „Већина радова су креације које своје упориште налазе у околностима које кореспондирају са новом стварношћу, а сходно и генерацијској заступљености умјетника, и новим медијима. Са новом стварношћу мијења се и тачка опажања, а измјештањем умјетника⁄посматрача из удобности фиксиране тачке опажања, његовим помјерањем, децентрирањем његовог погледа присуствујемо једном историјском помјерању и почињемо да вјерујемо у могућност сасвим другачијег поимања свијета слике и слике свијета.“
Заинтересовани  посјетиоци имаће прилику да погледају поставку салона током фебруара и марта, уз поштовање свих епидемиолошких мјера. Електронско издање каталога заинтересовани љубитељи умјетности могу пронаћи на нашем порталу www.mighn.me и на друштвеним мрежама Фејсбук и Инстаграм.

HFestlogo

logonew1Bib

Galerija-Josip-Bepo-Benkovic-logo