grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

Признање за ЈУК “Херцег Фест”: Сертификат А+ бонитетне изврсности

HFnslХерцегновска Јавна установа културе “Херцег Фест” је на основу параметара пословања заслужила сертификат А+ бонитетне изврсности и налази се међу најконкурентнијим црногорским фирмама.

Ово признање додијелила је бонитетна кућа “Wall”, уз образложење да “резултати рада у претходних годину дана одређују критеријуме и стандард пословања осталим фирмама у Црној Гори”, те да “бонитетна оцјена није само показатељ доброг рада фирме, већ говори и о људима који стоје иза тог рада”, наводе из “Херцег Феста”. Како додају, овакав резултат је релевантан у активностима фунд-раисинга на који је ослоњена култура у цијелом свијету.
“Wall” д.о.о. је бонитетна кућа која послује у свим земљама Балкана с тенденцијом да се прошири и на остале европске земље. Компанија се бави прикупљањем и разврставањем пословних података, као и финансијском анализом за десетине хиљада фирми и врши сертификацију фирми које су оствариле најбоље пословне резултате у претходној години на основу методологије које су установиле највеће свјетске бонитетне куће.
Из “Херцег Феста” напомињу да су, уз бројне међународне пројекте и започете сарадње, у последње двије године постигли неколико посебно значајних резултата који се морају издвојити:
- Награда за врхунски квалитет за Општину Херцег Нови, градске фестивале и понуду на 52. међународном сајму туризма у Новом Саду, као и плакете и златне медаље за Празник Мимозе и Филмски фестивал Херцег Нови (октобар 2019.);
- Захвалница Центра за хеленске студије из Установи и директорици Гордани Крцуновић за подршку организацији Прве међународне конференције хеленских студија (октобар 2019.);
- Херцег Нови постао члан EFFORTS-а, Европске мреже утврђених градова, а “Херцег Фест” је представник у овој и Мрежи европске културне руте утврђених споменика “ФОРТЕ КУЛТУРА”, што је референца која је препорука партнерима у потенцијалним пројектима финансираним из ЕУ фондова (новембар 2019.);
- Почетком сљедеће године наставља се пројекат који финансира Баварска фондација за културу младих у ком је “Херцег-фест” партнер институцијама из Лобеца у Пољској и Бабенхаузена у Њемачкој, а учесник на свим сусретима омладинских блех оркестара је Градска музика Херцег Нови;
- Филмски фестивал Херцег Нови - Монтенегро Филм Фестивал и агенција "DAA Montenegro" освојили су престижну награду Њемачког дизајнерског савјета "German Design Award" за маркетиншку кампању “Цијели дан на филму”, што је једна од најпризнатијих међународних награда коју додјељује овај савјет и прва овог типа додијељена рекламном сектору у Црној Гори (септембар 2020.).
“Ради се о признањима која нису толико локално видљива, али утичу на реноме и Установе и Града чија је “Херцег Фест” кровна институција културе. Уз одржавање континуитета значајних манифестација чији смо извршни продуцент, освајање нових простора за сарадњу и афирмацију културних потреба све већег броја наших суграђана различитих профила и афинитета наш је стални задатак којем смо посвећени. Надамо се да ћемо ускоро моћи поново да позовемо публику на лијепе и инспиративне умјетничке догађаје, због чега свој посао сматрамо привилегијом”, поручују из “Херцег Феста”.

HFestlogo

logonew1Bib

Galerija-Josip-Bepo-Benkovic-logo