grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

Сарадња Општине, инвеститора и МЗ Луштица за бољу безбједност у саобраћају: Завршени радови на санацији путева и изградњи проширења на новском дијелу полуострва

Nas03082021

У циљу обнове и побољшања путне инфраструктуре, на новском дијелу полуострва Луштица су у претходом периоду завршени радови на санацији путева и изградњи проширења на више локација. Уз радове изведене током 2019. и 2020. године на асфалтирању путева, саобраћај се сада одвија редовно и уз боље услове, а велики број изграђених проширења омогућава несметано мимоилажење учесника у саобраћају.

Како је казала предсједница Мјесне заједнице Луштица, Ана Замбелић Пиштало, проширења су урађена од села Беговићи према скретању ка ували Весло, на путу који води ка увалама Мириште и Жањице, а санирани су и дијелови пута који нису били у најбољем стању.

Она је подсјетила да је крајем 2019. године уложено преко 80 хиљада еура на асфалтирању дионице од границе новског дијела полуострва ка селима Мардари и Беговићи, као и дијелова путева према ували Мириште и дијелу пута ка засеоку Забрђе.

-Вриједност управо изведених радова на изградњи проширења и санацији путева износи  нешто преко 55 хиљада еура, а поред Општине Херцег Нови и Мјесне заједнице, велику финансијску подршку су пружили инвеститори који реализују пројекте на новском дијелу полуострва. Желим да посебно захвалим компанији ОХМ Мамула, власницима комплекса Рибарско село, те компанијама „CR Investment“ и Студио FADDU из Подгорице,као и власницима угоститељиских објеката  на великој помоћи и издвајањима како бисмо предметне радове отпочели и квалитетно привели крају. Надамо се ће у наредном периоду оваква сарадња бити настављена и надограђена, казала је Замбелић Пиштало и додала да је у разговору са извршним директором ОХМ Мамула, Предрагом Ненезићем, указано на могућност сарадње на пољу културе, а по завршетку реконструкције и изградње хотела на острву Ластавица.

-Узевши у обзир да Општина Херцег Нови и Луштица bay подржавају Опероса фестивал, вјерујем да ће слична подршка и сарадња бити успостављена и кад су други пројекти у култури у питању, поручила је Замбелић Пиштало.

Она је такође подсјетила на квалитетну сарадњу са Општином Тиват, која је у претходном периоду уложила средства за асфалтирање пута од Облатна према граници са новским дијелом Луштице, као и са Јавним предузећем „Комунално“ Тиват који су покосили тај дио пута, чиме су инфраструктурно стање и услови за вожњу на овој траси знатно побољшани.

Замбелић Пиштало је овом приликом захвалила и члановима Савјета Мјесне заједнице, формираном у мају 2019. године, на конструктивом раду, издвојеном времену и вољи  уз наду да ће успјети да реализују све што је планом и програмом рада МЗ Луштица назначено.

HFestlogo

logonew1Bib

Galerija-Josip-Bepo-Benkovic-logo