grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Представници Општине Херцег Нови учествовали на Инфофесту 2018

infofest2018Представници Општине Херцег Нови учествовали су јуче на 25. Фестивалу информатичких достигнућа - Инфофест 2018, у Будви.

Запослени у одсјеку за информационе системе присуствовали су панелу „Дигитална економија – сад или одмах“, који су организовали Одбор за дигиталну трансформацију АММ-а и Одбор за ИЦТ Привредне коморе Црне Горе. Панелисти су били истакнути учесници информатичке еволуције у Црној Гори и доказани професионалци из области од значаја за дигиталну економију – државне управе, универзитета и ИЦТ сектора.

digitinfo18Циљ панела био је да истакне све развојне и социолошке аспекте који Црну Гору  убрзавају или спутавају на путу ка дигиталној економији, те да стимулише учеснике да активно промовишу аксиом њене непорецивости и неопходности, имајући у виду да се примјеном дигиталних технологија у пословању повећава ефикасност и продуктивност.
На јубиларном, 25. Инфофесту представиле су се институције и значајне компаније из области информационо-комуникационих технологија, из земље и свијета. За шест дана окупио је више од 1000 регистрованих појединачних учесника. Фестивал информатичких достигнућа који има званични статус „манифестација од државног значаја“ организују Министарство јавне управе Црне Горе и консултантска компанија Бизнис Линк.