grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

50. Празник мимозе – Оркестар турског града Једрене наступио у Херцег Новом

NasTur06032019Оркестар града Једрене продефиловао је данас кроз Херцег Нови и наступио на централном градском тргу, у оквиру манифестације Дани турске културе која је дио програма 50. Празника мимозе.

Како је казао Мелих Сертуна, предсједник и директор Оркестра града Једрене, ово им је први наступ у Херцег Новом, организован у сарадњи са Институтом „Yunus Emre“ из Подгорице. Иначе су као бенд активни углавном на простору земаља Балкана, а трају од 1952. године.
У Институту „Yunus Emre“ су поносни што учествују у програму јубиларног 50. Празника мимозе и што ће бити дио будућих манифестација у граду богате историје и културе као што је Херцег Нови.
„Наша визија је рад и организовање учења турског језика, као и учествовање у културним манифестацијама разних врста. Тим поводом смо данас у Херцег Новом, а бићемо учесници и у манифестацијама које ће бити одржане током љетњег периода“, казао је директор Института Џан Гурај.  Он додаје да је Институт, који дјелује у оквиру амбасаде Републике Турске у Црној Гори, задовољан сарадњом са Јавном установом културе „Херцег фест“.

Програм Дани турске културе наставља се вечерас, од 20 сати када ће у ресторану Al Posto Giusto у Игалу бити приређено гастро вече са специјалитетима турске кухиње.
За сјутра, 07. марта најављен је још један дефиле и наступ Оркестра града Једрене у центру Херцег Новог.
фото: Звездана Кујовић