grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Концертом Саше Матића пред више хиљада људи у Херцег Новом почела „Љубав у вријеме мимозе”

00Више хиљада људи синоћ је на Тргу Николе Ђурковића пјевало уз Сашу Матића, који је отворио програм посвећен Љубави на 50. Празнику мимозе.

Популарни пјевач је казао да га за Херцег Нови вежу лијепе успомене, да му се увијек радо враћа и да је добар концерт онај на којем се размјењује позитивна енергија.
-Имам овдје много пријатеља и осјећам се као свој на своме. Тако је и вечерас. Често овдје долазим, посебно љети, заправо крајем августа, почетком септембра, обично, дођем на седам дана, рекао је Матић.
Он је казао да је у Херцег Новом и у Црној Гори имао добрих наступа и лијепих ноћи.
-Наступ је добар и ноћ лијепа када постоји размјена позитивне енергије са публиком. Добро дружење је увијек са пријатељима којима сам стално окружен. Ништа љепше нема од тога када сте на позорници, а публика испред вас пјева све ваше пјесме од почетка до краја. То је разлог више да се лијепо осјећате, објаснио је Матић.
Иако је дуго на медијској сцени, како је казао, публика, која воли оно што он ради, му увијек даје нови „вјетар у леђа“ и њој дугује највећу захвалност.
Матић је казао да нове пјесме припрема и да би албум требало да буде готов до јесени, а у Црну Гору ће, како је најавио, поново на љето.
Директорица Јавне установе културе „Херцег Фест“, Гордана Поробић Крцуновић, рекла је да је концертом Саше Матића званично почео програм „Љубав у вријеме мимозе“.
„У петак у Дворани Парк посјетиоце очекује концерт Калиопи. Карте су распродате већ прије седмицу. Очекује нас и велики маскенбал у Институту „Др Симо Милошевић“, гдје ће посјетиоце забављати Џенан Лончаревић, а у недјељу организујемо велики спортски догађај. Ради се о аутентичном приморском спортском хепенингу, такмичењу у пицигину“, навела је Поробић Крцуновић.
За такмичење у пицигину се, како је додала, пријавило 11 екипа, а наступиће Горан Каран који је „познати пицигинаш“.
-Сигурна сам да ће он учествовати и у такмичарском дијелу, рекла је Поробић Крцуновић.
Она је казала да у Херцег Новом увијек има љубави, а нарочито у вријеме мимозе и додала да су тај град у посљедњих мјесец посјетили туристи из Њемачке, Пољске, Италије, Норвешке, Русије.
-Наравно, до самог затварања, очекујемо још много гостију. Оно што им је, како су рекли, обиљежило боравак овдје је, свакако, концерт Здравка Чолића. Интересантни су били и дани страних држава и градова пријатеља, односно гастро вечери на којима је промовисана њихова традиционална кухиња. И за то се тражила карта више, казала је Поробић Крцуновић.
Свечано затварање 50. Празника мимозе је, како је додала, 23. марта када ће бити организована Велика карневалска поворка, коју ће чинити 18 карневалских група из региона.
Марија из Тивта је казала да се одлично забављала на концерту Саше Матића.

-Супер је. Баш је лијепа атмосфера. Саша је квалитетан пјевач и има добре пјесме, а омиљена ми је „Није љубав фотографија“. Била сам и на концерту Здравка Чолића. Лијепо је, рекла је Марија.
Марија из Подгорице казала је да јој се концерт много допао и да је све одлично организовано.
- Желим да оваквих догађаја има више, да се људи окупљају, друже. Много је људи вечерас овдје. Свака част на организацији, рекла је Марија.
Младен из Јагодине, који живи у Херцег Новом, казао је да прати све догађаје у оквиру Празника мимозе.
Бојан из Подгорице је казао да је у Нови дошао да се дружи са пријатељима, па су, како је додао, одлучили да дођу на концерт.
-Атмосфера је лијепа. Потребно је више оваквих дешавања. Овдје сам се срео са пријатељима, које нисам видио баш дуго и феноменално нам је, рекао је Бојан, док је његова пријатељица Ивана, која живи и ради у Котору, казала је да јој је Празник мимозе један од омиљених празника.