grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Маскенбал Празника мимозе први пут у хотелу „Парк“: Нова локација и енергија уз наступ Indire Forza

NAsMaskPArkBijela16032019Завршни маскенбал 50. Празника мимозе одржан је синоћ, први пут у хотелу „Парк“ у Бијелој, који су испуниле атрактивне маске и бројни гости.

За добру атмосферу и пун подијум постарала се забавна и енергична Indira Forza, која је истакла да је лијепо бити на јубиларном Празнику мимозе и да се у Херцег Новом и Црној Гори увијек лијепо проведе.
„Чујете ви ту грају, сви су маскирани, предивни, сви су узбуђени и што је мени чинити него направити најбољи парти на свијету“, поручила је популарна Indira, некадашња солисткиња групе Colonia.
Популарна хрватска пјевачица је истакла задовољство што је гост Херцег Новог баш на маскенбалу јер воли да се маскира у прекрасне боје и срећна је што се бави послом који јој то дозвољава.
 „Па зар нисте примијетили, ја сам у ствари нон стоп у машкарама? Мој посао дозвољава ту игру, ја сам стално у костимима. Карактеристично је за мене да када дођете на мој концерт ја и плесачице смо увијек у костимима и то ми је неизмјерно драго“, рекла је Indira кроз смијех и назвала своју маску „тетом на трапезу“.
Подсјетила се наступа и дружења са колегама у Херцег Новом који су јој остали у лијепом сјећању. Како каже, љубав између ње и људи у Црној Гори је узајамна и траје дуги низ година и наставиће се. Поносна што се са истим жаром пјевају њени стари хитови и нове пјесме са албума „Валкира“, захвалила се публици која јој даје крила.
Власник хотела „Парк“ Чедо Поповић казао је да му је била жеља да угости маскенбал Празника мимозе и да је ово био изванредан догађај који треба максимално подржати.
„Моја је жеља да идуће године први маскенбал буде одржан у новом хотелу у Кумбору“, рекао је Поповић. Како додаје, туристичка сезона код њих почиње за неких 15-20 дана, а најаве за ову годину су одличне и капацитети су попуњени.
На 50. Празнику мимозе одржано је пет маскенбала, четири за одрасле и један дјечији, у Институту Игало и по први пут у хотелима „Лазуре“ и „Парк“. Сви су успјешно организовани и добро посјећени, истакла је директорица Јавне установе културе „Херцег Фест“ Гордана Поробић Крцуновић.

Подсјећа да је јуче током дана одржана атрактивна Трка карића „Каротрц 2019“, што је, поред Пицигина, још један програм којим се промовишу аутентични приморски спортови и на тај начин мотивишу млади људи да се укључе.
У наредној, финалној недељи 50. Празника мимозе слиједи изложба „Иновативни фински дизајн“, која се организује у сарадњи са Амбасадом Финске у Црној Гори, као и Дани Словеније у Херцег Новом.
„Припремамо изненађење 22. марта за све посјетиоце и Новљане, ради се о промоцији монографије 50. година Празника мимозе и спектаклу „Хвала за 50“ који ћемо организовати у самом центру града. И наравно, 23. марта затварање – велика карневалска поворка у којој ће учестововати око 20 карневалских група из региона и концерт Цеце Ражнатовић“, најавила је Поробић Крцуновић.
Прве награде за „Штрумпфове“ и „Елитни туризам“
Одлуке о најбољим маскама донијела је публика, а прву награду у категорији групних маски освојили су „Штрумпфови“ из Тивта. Чланови маске из НВО „Машкарада“ из Тивта поздравили су Херцег Нови и организаторе, истакли да су се одлично провели и поручили да се видимо и следеће године.
Друго мјесто у категорији групних маски освојиле су „Срећно удате жене“, а треће „Свему дође крај“.
Међу појединачним маскама највише гласова публике добила је „Елитни туризам“, другу награду је освојила „Крими хоботница“, а трећу су подијлиле маске „Ампутирање“ и „Маслачци“.
Увод у завршни маскенбал Празника мимозе био је наступ Градске музике и мажоретки и гостију из норвешког града Левангера, дуо виолина-хармоника Марит Веструм и Бенте Мидтсвеен, а уз Indiru Forzu публику је забављао херцегновски састав Егзодуси.