grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Агенција за развој и заштиту Орјена осмислила двије хикинг туре, уведена и аутобуска линија

  • понедјељак, 08 април 2019 10:54

NAsOrjen08042019Агенција за развој и заштиту Орјена отпочела је протекле недеље промоцију хикинг туре у оквиру парка природе Орјен од авантуристичког парка Врбањ до подножја Субриног амфитеатра, односно Снијежне јаме, под називом "Благо из срца Орјена", уз незаобилазну презентацију прављења коктела "Змајево ждријело" и "Горског сладоледа" од снијега којег у јами има током цијеле године.

Специјални гост прве промотивне туре била је блогерка из Аустралије, Микки, која борави у Херцег Новом, а која иначе води блог www.snoozeandexplore.com , а шта је видјела тог дана најбоље је описано у тексту www.snoozeandexplore.com/2019/04/06/orjen-mountain-hike-day-trip. Блог такође има и страницу на друштвеној мрежи Facebook - www.facebook.com/snoozeandexplore .
Поред већ одржане промотивне хикинг туре у од авантурстичког парка Врбањ до подножја Субриног амфитеатра, у Агенцији за развој и заштиту Орјена планирају још једну хикинг туру у оквиру парка природе Орјен, која се одвија на Орјенском седлу и симболично носи назив „Царев пут“ (по путу који је радила царска аустроугарска војска). У склопу те туре, поред одмора и сунчања на Орјенској локви, планирани су обилазак напуштеног аустроугарског градилишта и презентација прављења коктела и сладоледа из јаме Снијежнице, под називом "Орјен" и "Принчев сладолед".

Из Агенције за развој и заштиту Орјена наглашавају да је за све Новљане и госте који бораве у нашем граду од овог викенда стартовала аутобуска линија Херцег Нови-Врбањ. Линија ће саобраћати суботом и недељом са поласком са главне аутобуске станице у 09:15 и 15:30, док је повратак са Врбања у 10:00 и 16:15. Из Агенције позивају све заинтересоване да посјете Авантуристички парк и проведу дан  или викенд у парку природе Орјен.