grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

Новогодишњи пакетићи уручени корисницима Дневног центра

01paketicidcКорисницима Дневног центра за дјецу са сметњама и тешкоћама у развоју данас су уручени новогодишњи пакетићи и материјал за рад који су поклон Општине Херцег Нови.

Пакетиће су им уручили потпредсједница Општине Весна Самарџић, секретар за локалну самоуправу Жељко Бајчета, менаџер Душан Вукић, одборница локалног парламента Станислава Вучетић и запослени у Секретаријату за локалну самоуправу. Они су искористили данашњу посјету да честитају празнике и упуте најљепше жеље, као и да чују утиске корисника и запослених о условима рада у новом објекту Дневног центра.
Уручивање новогишњих поклона корисницима Дневног центра постала је предновогодишња традиција. Осим за њих, пакетићи су обезбијеђени и за дјецу запослених.
“Људи који раде у Дневном центру су наша десна рука, ослонац и носилац рада ове установе. Задовољство нам је да макар на овај симболичан начин можемо да им покажемо колико смо захвални, колико цијенимо њихов рад и залагање”, казала је потпредсједница Општине, Весна Самарџић.
Осврћући се на план рада ове установе у наредној години, Самарџић је истакла да локална управа посвећено ради на обезбјеђивању предуслова за трансформацију ове установе и доградњу објекта, како би услуге Дневног центра биле омогућене и корисницима старијим од 27 година.
Директорица Дневног центра, Драгица Косић захвалила се Општини Херцег Нови на пажњи коју сваке године корисницима показује уручивањем новогодишњих поклона, као и на подршци и разумијевању када је у питању рад ове установе.
„Налазимо се у новом објекту Дневног центра, коначно у објекту који је власништво Општине, а који ми користимо. Први пут добијамо пакетиће овдје и заиста влада новогодишња атмосфера“, рекла је Косић.
Осим корисницима Дневног центра, Општина је обезбиједила поклоне и за све ђаке прва четири разреда основних школа на подручју града, укупно око 2.000 пакетића.