grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Jавна расправа о предлогу одлуке о комуналној накнади 22. новембра

  • сриједа, 09 новембар 2016 12:48

Управа локалних јавних прихода предложила најнижу цијену по метру квадратном и коефицијенте намјене

Herceg NoviУправа локалних јавних прихода ће 22.11.2016. одржати централну јавну расправу о нацрту Одлуке о комуналној накнади, коју је, према Закону о комуналним дјелатностима усвојеним у Скупштини Црне Горе 31.07.2016., у обавези усвојити до краја ове године.

Важно је напоменути да је Управа локалних јавних прихода пратила „Модел Одлуке о комуналној накнади“ Заједнице општина Црне Горе, те се по истом одредила за најниже коефицијенте намјене за стамбене и пословне просторе, пословне хале за прозиводне и прерађивачке намјене, гаражни простор и помоћне објекте, као и за најнижу цијену по квадратном метру (0,02 еура). То значи да ће наши грађани плаћати најнижу могућу цијену комуналне накнаде у Црној Гори.

Законом о комуналним дјелатностима је, између осталог, уведена комунална накнада као приход јединице локалне самоуправе и истој је дато овлашћење да утврди овај приход доношењем општинског прописа – одлуке којом ће се утврдити услови, начин, рокови и поступак плаћања комуналне накнаде.

Након одржане јавне расправе и консултација са Министарством одрживог развоја и туризма, Одлуку је потребно усвојити на сједници локалног парламента, како би отпочела са примјеном од 01.01.2017. године.

Из Управе за локалне јавне приходе позивају све заинтересоване грађане да уложе примједбе и сугестије на нацрт Одлуке 22. новембра у Великој сали Скупштине општине Херцег Нови, или да их доставе у току трајања јавне расправе од 14.11. до 28.11.2016. године.

Нацрт Одлуке о комуналној накнади (.pdf, 160kB)

Програм одржавања јавне расправе о Нацрту Одлуке о комуналној накнади (.pdf, 300 kB)

 

FaLang translation system by Faboba