grbHNnew
Opština Herceg-Novi
Zvanični internet portal

Herceg Novi domaćin štabne vježbe reagovanja u slučaju zemljotresa

  • srijeda, 22 januar 2020 13:47

StabnaVezbaNSLU Herceg Novom je danas otvorena međunarodna štabna vježba na temu reagovanja u slučaju zemljotresa, koja ima za cilj uvježbavanja procedura reagovanja, kao i provjeru funkcionalnosti opštinskog Plana za zaštitu i spasavanje od zemljotresa, koji je jedan od prvih dokumenata ovog tipa usvojenih u Crnoj Gori.

Opširnije...

Moralna i ljudska zaduženja kao trajna odrednica razvoja naše domovine

  • utorak, 21 januar 2020 14:57

OBNORnaslČlanovi opštinskog odbora OBNOR-a 1941-1945 i potomci boraca obilježili su danas 77 godina od pogibije narodnih heroja Nikole Đurkovića i Sava Ilića i prvoboraca Stijepa Šarenca i Danila Daša Pavičića.

Opširnije...

Predsjednik Opštine Kuala sa Malte u posjeti Opštini Herceg Novi

  • utorak, 21 januar 2020 13:46

PosjetaNslPredsjednik Opštine Kuala sa Malte, Pol Butiđiđi boravio je juče u prijateljskoj posjeti Opštini Herceg Novi, gdje je sa predsjednikom Stevanom Katićem razgovarao o mogućnostima proširenja saradnje koja je već uspostavljena kroz projekat EUISM (Europe Is a State of Mind), kao i o načinima unaprijeđenja turističkih ponuda oba mediteranska grada.

Opširnije...

U toku sanacija zida kod OŠ „Dašo Pavičić“, slijedi asfaltiranje ulice Konjević: Oko 120.000 eura uloženo u budućnost i bezbjednost đaka na Toploj

  • petak, 17 januar 2020 16:16

DasoPavicicNSLSanacija potpornog zida u dvorištu Osnovne škole „Dašo Pavičić“ na Toploj je u toku, a nakon nje će uslijediti uređenje prilazne ulice.

Opširnije...

Čestitka povodom pravoslavnog Božića: Neka vam Božić donese mir, slogu i zajedništvo koje smo pokazali prethodnih dana

  • ponedjeljak, 06 januar 2020 15:53

Svim građanima Herceg Novog pravoslavne vjeroispovjesti i sveštenstvu Mitropolije crnogorsko-primorske želimo srećan Badnji dan i Božić, u ime Opštine Herceg Novi i svoje lično ime.

Najveći hrišćanski praznik pravoslavni narod u Crnoj Gori dočekuje suočen sa velikim izazovom, ali složan i jedinstven. Najnovija dešavanja u našoj zemlji, podstaknuta usvajanjem Zakona o slobodi vjeroispovijesti, pokazala su kako vjera i ljubav okupljaju ljude oko pravednog cilja, da sačuvaju ono što im je sveto.

U susret Božiću, nadamo se da će državna vlast priznati izuzetnu snagu mirne, dostojanstvene pobune desetine hiljada građana u svim dijelovima naše zemlje protiv nepravednog Zakona i da će konačno uvažiti volju vjernika jedine kanonski priznate pravoslavne crkve u Crnoj Gori. Neka svjetlost ovog praznika svima donese razum i iskrenu želju za pomirenjem, bez kojih ne može biti napretka za crnogorsko društvo.

Želimo da ljubav, mir, sloga i zajedništvo, kakve je pravoslavni narod Herceg Novog pokazao proteklih dana, budu vodilje svima. Praznične dane provedite u zdravlju i radosti, sa onima koje najviše volite, zahvalni za sve što imate.

Mir Božji, Hristos se rodi!

    Predsjednik opštine                    Predsjedavajuća Skupštine opštine

        Stevan Katić                                     Dragana Stanišić