grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Предсједница Скупштине и предсједник општине примили у посјету представника амбасаде Израела

  • понедјељак, 17 новембар 2014 13:54

дано израелаПоводом Ревије израелског филма у Херцег-Новом која почиње вечерас у дворани Парк и траје до четвртка, гост Херцег-Новог је помоћник израелског амбасадора у Београду Итај Милнер. Са њим су данас разговарали предсједник општине Милан Вајагић и предсједница Скупштине општине Данијела Ђуровић са сарадницима.

Предсједник општине Милан Вајагић је у изјави за новинаре изразио задовољство што ће Дани израелског филма бити одржани овдје и што је тим поводом представник амбасаде Израела у Београду гост Херцег-Новог.

- Разговарали смо углавном о културној сарадњи јер постоји много додирних тачака. Филм је најбољи начин да дође до приближавања два народа и људи. Нашег госта смо информисали о Херцегновском филмском фестивалу који се одржава сваке године почетком августа као и да је на том фестивалу ове године побједио израелски филм. Упознали смо га и са чињеницом да је наш млади режисер Иван Мариновић освојио другу награду на такмичењу у Израелу. Све су то разлози који нас упућују на то да ову сарадњу треба да продубимо,проширимо и обогатимо. Херцег-Нови је град културе и у тој области можемо да остваримо плодну и занимљиву сарадњу.

- Веома сам задовољан што сам у лијепом Херцег-Новом, рекао је новинарима Милнер. Много лијепих ствари сам чуо о вашем граду и о његовим грађанима који воле културу и умјетност. Историја града доказује да је умјетност увјек била његов важан дио. Милнер је изразио задовољство што ће први пут у Херцег-Новом бити представљен и дио израелске културе.

-Израелска филмска продукција је у посљедњих десет година веома значајна и квалитет филма је на врло високом нивоу . Осим умјетничких категорија филм пружа могућност да се упознају начин живота и култура једног народа. Милнер се захвалио предсједнику општине, директору ЈУК Херцегфест и госпођи Ђини Лазар предсједници Фондације Петар Лубарда на сарадњи у организовању ове културне манифестације.