grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Предсједник Скупштине

Предсједник Скупштине: др. Милош Биговић
 
звање: доктор економских наука
 
(изабран на I конститутивној сједници Скупштини општине Херцег-Нови, одржној 26.05.2017. године)
 
Биографија

Др Милош Биговић рођен је 1983. године у Херцег-Новом. У родном граду је завршио основну и средњу школу. Доктор је економских наука, докторирао из области мултиваријационе статистике на Универзитету у Љубљани. Магистрирао је на Факултуту политичких наука, смјер међународни односи. Дипломирани је туризмолог и магистар туризма. Основне студије завршио је прије рока, по убрзаној процедури са просјечном оцјеном 9,73. Добитник је награде Универзитета Црне Горе за најбољег студента. Објавио је низ значајних научних радова у најпрестижнијим свјетским часописима.

Радну каријеру је започео као сарадник у настави на Факултету за туризам. Кратко је био ангажован као савјетник предсједника Општине Херцег-Нови, након чега се професионално бави пословима пројектног менаџмента у приватном сектору. Као самостални истраживач до сада је боравио у 40 земаља.

Са 22 године изабран је за најмлађег посланика у Скупштини Црне Горе у историји црногорског парламентаризма. Три пута је биран за одборника у Скупштини општине Херцег-Нови.

Дуго година се активно бавио каратеом у Карате клубу Херцег Нови, био је првак Црне Горе и Југославије. Активно говори два свјетска језика. Ожењен је, отац двоје дјеце.