grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

Одржана обука о новом Закону о управном поступку

NasUP12052016Обука о примјени новог Закона о управном поступку, чија примјена почиње од 01.07.2016.год., коју је организовала Служба Главног администратора и Служба за управљање људским ресурсима, преко Управе за кадрове, одржана је 10. и 11. маја у Великој сали Скупштине општине Херцег Нови.

Обуци је присуствовало 25 службеника органа управе Општине Херцег Нови, који ће се непосредно бавити примјеном новог Закона у свом раду. Због максималног коришћења упутстава предавача, оптималан број учесника у радионици је 25 извршилаца, па ће и остали службеници органа локалне управе, који су водитељи поступка, обуку проћи током следећих мјесеци.

Up12052016Предавачи Милева Тодоровић и Сенка Кликовац упознали су службенике са новим законским рјешењима, а посебно је указано на разлике између важећег Закона о општем управном поступку и новог Закона о управном поступку, чија примјена ће почети од 1. јула текуће године.

Сходно рјешењима законодавства Европске уније, нови Закон о управном поступку омогућиће брже и лакше рјешавање захтјева за кориснике услуга, односно грађане пред свим државним органима, па и органима локалне управе.

У оквиру нових законских рјешења, заказана је и обука на тему канцеларијског пословања, која ће бити одржана за службенике органа локалне управе 16. маја у Великој сали СОХН, са почетком у 10 часова.