ON TIME visualПромотивно-едукативна радионица “Превенцијом и раним откривањем до ефикаснијег лијечења рака дебелог цријева и рака дојке” коју организује Институт за јавно здравље Црне Горе биће одржана у Херцег Новом у понедјељак, 11. априла од 12 часова, у великој сали Скупштине општине.

Радионица је намијењена грађанима, представницима локалне власти, здравственим установама, невладином сектору, који су позвани да је испрате. Мобилни тим Института за јавно здравље ће одржати предавања, дати савјете и одговарати на питања присутних о превенцији и значају раног откривања рака дебелог цријева и рака дојке.
Такође, обезбијеђен је Zoom линк путем којег ће заинтересовани моћи да прате предавања: https://us06web.zoom.us/j/82080595661?pwd=b05FaUI3UlhDUXVTNGY1bHdhYnArQT09 (Meeting ID: 820 8059 5661, Passcode: 546201).
Радионицу реализује тим Института за јавно здравље Црне Горе, у оквиру спровођења пројекта “ON TIME” - Превенцијом и раним откривањем до ефикаснијег лијечења рака дебелог цријева и рака дојке", у оквиру Interreg CBC HR-BA-ME 2014-2020 Програма.
Циљеви пројекта “ON TIME” су повећање превенције, ране дијагнозе и побољшање лијечења рака дебелог цријева и дојке, подизање квалитета услуга у јавном здравственом сектору у пограничном подручју, као и јачање свијести циљних група о важности превенције и раног откривања ових обољења. Носилац пројекта је Завод за јавно здравство Задар (Хрватска) са партнерима Опћа болница Задар (Хрватска), Институт за јавно здравље Црне Горе, ЈЗУ Општа болница „Блажо Орландић“ Бар (Црна Гора) и Завод за јавно здравство Жупаније Западно – херцеговачке (Босна и Херцеговина).