fotoPoziv300424ReLOaD2 програм и Општина Херцег Нови позивају младе грађане и грађанке на „Сунчани камп толеранције“, који ће 11. и 12. маја бити организован у цетињском хотелу ,,Гранд“.

На дводневном кампу ће млади учити о борби против говора мржње, значају родне равноправности и како сами могу допринијети превенцији дискриминације на разним основама. Камп ће бити испуњен и рекреативним садржајима као што су игрице и квизови, али и разговорима са успјешним младим људима који ће подијелити лична искуства борбе са дискриминацијом. Недавно ReLOaD истраживање о потребама младих указало је на широко распрострањен проблем подјела, који води ка порасту говора мржње и нетолеранције. С тим у вези, предстојећи кампови ојачаће знања и вјештине младих грађана/ки за сузбијање штетних наратива у заједници.
Позив је отворен за младе од 18 до 30 година из Будве, Котора и Херцег Новог, општина које у ReLOaD2 програму чине кластер ,,Coastal Mates“. Регионални програм локалне демократије на Западном Балкану 2 (ReLOaD2), чији је један од циљева подстицање учешћа младих у доношењу одлука и развоју заједнице, финансира Европска унија, а спроводи УНДП у партнерству са локалним самоуправама.
Превоз и смјештај на бази пуног пансиона за све учеснике/це кампа су обезбијеђени. Мјеста су ограничена, те ће првих 15 који се пријаве добити прилику за учешће. За пријаву је потребно послати: име и презиме, датум рођења, град и контакт податке на Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., најкасније до 6. маја. Посебно се охрабрују млади из мањинских заједница, млади са инвалидитетом, припадници/це ЛГБТ+ заједнице, незапослени/е, млади из руралних средина и друге рањиве групе да се пријаве.