Из Секретаријата за културу и образовање Општине Херцег Нови позивају младе Новљане и Новљанке, будуће студенте постдипломских програма, да се пријаве за Чивнинг (Chevening) стипендију британске Владе, која омогућава похађање магистарских студија у Уједињеном Краљевству.

Чивнинг је међународни програм стипденирања британске Владе који има за циљ да кроз овакво академско искуство створи свјетске доносиоце одлука, још од 1983. године. Ове стипендије нуде будућим лидерима, утицајним појединцима и доносиоцима одлука из цијелог свијета јединствену прилику да се професионално и академски развију, значајно прошире своје контакте, искусе британску културу, те да изграде трајне позивине односе са Уједињем Краљевством и осталим стипендистима овог програма. Претходни Чивнинг стипендисти су пружили значајан допринос након повратка у своје земље, успјели у одабраним пољима и постали лидери организација, бизниса, па чак и својих држава.

Рок за овогодишње апликације је 2. новембар 2021. године.

Додатне информације се могу пронаћи на Чивнинг интернет страници (www.chavening.org) и на Фацебоок страници Амбасаде Уједињеног Краљевства (www.facebook.com/UKinMontenegro) . Многи Чивнинг стипендисти из Црне Горе су и активни чланови НВО МАУК (Мрежа алумниста из Уједињеног Краљевства у Црној Гори) и могу подијелити информације о свом искуству са Чивнинг стипендијама (www.facebook.com/MAUK.ME) .