Sastanak151021nslРуководиоци органа Општине Херцег Нови састали су се јуче са представницима Министарства јавне управе, дигиталног друштва и медија, у циљу оснаживања међусобне сарадње и унапријеђења партнерског односа, што има за циљ побољшање ефикасности рада органа локалне управе.

Како је поручено, директна и интензивна сарадња је најкраћи и најефикаснији пут за превазилажење изазова са којима се локалне управе сусрећу у редовном функционисању.
У име Министарства, Херцег Нови је посјетила директорица Директората за ефикасну имплементацију добре јавне управе, Милијана Вукотић Јелушић са сарадницима, а састанаком у је великој сали Општине предсједавао је главни администратор Општине, Ненад Ђорђевић.

Sastanak01Ово је први састанак чији је циљ афирмација партнерског односа државне управе и локалне самоуправе, казао је главни администратор Ненад Ђорђевић. Он је истакао задовољство исходом овог сусрета и очекује конкретне помаке у наредном периоду. Ђорђевић је оцијенио да је лични контакт између службеника на локалном и државном нивоу од изузетног значаја за добру сарадњу, те да локална управа очекује помоћ у рјешавању питања која се тичу измјена закона, системских рјешења и комуникације са другим органима.
Директорица Директората за ефикасну имплементацију добре јавне управе, Милијана Вукотић Јелушић рекла је да је састанак био идеална прилика за размјену искустава о функционисању локалне самоуправе и упознавање са баријерама и проблемима у вршењу послова у различитим областима. Како је закључила, ови састанци ће бити искориштени да се кључни проблеми делегирају према ресорним министарствима, с намјером да се што прије дође до рјешења за њихово ублажавање или отклањање. Поручила је да је Министарство јавне управе, дигиталног друштва и медија партнер Општини и на заступник интереса локалних самоуправа пред државним органима.
У радном састанку су учествовале и начелница Дирекције за имплементацију принципа добре јавне управе, аналитику и извјештавање Нина Блажић, самостални савјетник у наведеној дирекцији Златко Глигоровић, као и руководиоци и представници органа и служби Општине Херцег Нови.