Режим саобраћаја у улицама Храстова, Крагујевачка и Драгомирска у насељу Зеленика биће привремено измијењен сјутра, 30. новембра, на начин да ће у термину од 08 до 13 часова бити забрањен саобраћај за сва возила.

Рјешење о привременој измјени режима саобраћаја донијето је ради несметаног и безбједног извођења радова на санацији квара на водоводној мрежи, а по захтјеву новског предузећа “Водовод и канализација”, обавјештавају из Секретаријата за комуналне дјелатности Општине Херцег-Нови.

RadionicaNSL291122У Општини Херцег Нови јуче је одржана радионица у оквиру кампање „Мој живот“, коју води Министарство људских и мањинских права, а тиче се принудних уговорених бракова, насиља у породицама и просјачењу на улицама Ромске и Египћанске заједнице у Црној Гори.

Jesenja Festa NSLГотово 50 излагача из цијеле Црне Горе данас је у Херцег Новом представило домаће гастро производе и креативне рукотворине, на Јесењој фешти новског невладиног удружења „Руке“.

NasAk22112022

Радионица о активизму и мобилности младих на локалном нивоу одржана је данас у великој сали Скупштине општине Херцег-Нови. Основцима и средњошколцима је о овим темама говорила директорица омладинског програма за јачање капацитета, истраживање и заговарање у НВО Јувентас, Марија Ружић Стајовић.

Она је ученицима појаснила шта подразумијева омладински рад и активизам и упутила их у моделе организације и принципе на којима се заснивају, а уз теоријски одржан је и практични дио предавања, односно вјежбе кроз које су млади исказали своје ставове и мишљења по питањима од њихових интереса.

Данашња радионица организована је у оквиру сарадње Секретаријата за културу и образовање Општине Херцег-Нови и НВО Центар за омладинску едукацију на пројекту Европске омладинске картице (EYCA).

Jesenja festaNSLНови укуси, пријатни мириси и добро расположење обиљежили су „Наткувавање“ које је одржано у оквиру новске Јесење феште.