NAslovna24062024aДвије веома важне пјешачке комуникације – степеништа Елизе Ломбардић Дуковић у центру града и Луке Матковића на Савини, у претходном периоду су реконструисане, освијетљене и дуж њих су постављени рукохвати. Општина Херцег-Нови је за ове пројекте издвојила око 175 000 еура са ПДВ-ом.

00javn rasajetaNjiviceНова јавна расвјета пуштена је синоћ у рад на магистралном путу од скретања за Њивице до Граничног прелаза Кобила. На овој траси, дугој око 2км, постављено је 68 стубова расвјете чиме је у потпуности завршен пројекат освјетљавања комплетног магистралног појаса на територији општине Херцег Нови.

Stepeniste150624NSLСтепениште које води од Његошеве ка Шкверу, поред некадашњег хотела Рудник, опет је у функцији и пјешацима је омогућен безбједан пролазак.

nas10062024bСанација потпорног зида испод некадашњег хотела Рудник је завршена па ће у наредних неколико дана бити омогућен пролазак степеништем које од Његошеве улице води ка Шкеверу. Неријешени имовинско-правни односи некадашњих власника хотела онемогућили су почетак санације због чега је Општина Херцег-Нови преузела посао и инвестирала како би грађанима што прије омогућила пролазак овим степеништем.

nas07062024

До краја наредне седмице биће у потпуности санирано степениште у улици Луке Матковића на Савини. Ријеч је фреквентној пјешачкој комуникацији која повезује Стари град са шеталиштем, а које ће санацијом и постављањем нове јавне расвјете добити изглед какав је примјерен градском језгру.