Naslovna09052022

На споменику Безметковић у Херцег-Новом јутрос је обиљежен Дан побједе над фашизмом полагањем вијенаца и евоцирањем сјећања на Други свјетски рат и велике жртве које су наш и други европски народи поднијели у том периоду.

NSL170422Полагањем вијенаца на градском гробљу на Савини данас је обиљежена 81 година од погибије народних хероја Милана Спасића и Сергеја Машере.

8sohnОдборници Скупштине општине Херцег Нови усвојили су на 8. сједници локалног парламента Предлог Одлуке о измјенама и допунама Статута Општине Херцег Нови, чиме је ленти на грбу локалне управе додат натпис „Град у име Светог Стефана саздах“ који представља скраћени извод из „Повеље краља Твртка Првог“ из 1382. године на старословенском писму.

nsl290322Предсједник Скупштине општине Херцег Нови, Иван Отовић, заказао је 8. редовну сједницу локалног парламента за 07.04.2022. године у Великој сали Скупштине, са почетком у 10 часова.

00sjednicameljineОдборници Скупштине општине Херцег Нови су на данас одржаној ванредној сједници једногласно усвојили закључке које ће, уз петицију коју је потписало преко 10 хиљада грађана, упутити Влади Црне Горе, Министарству финансија и социјалног старања, Министарству здравља и Фонду за здравствено осигурање Црне Горе, а тиче се опстанка и даљег функционисања ПЗУ Опште болнице „Мељине“, у стечају.