nas07062024

До краја наредне седмице биће у потпуности санирано степениште у улици Луке Матковића на Савини. Ријеч је фреквентној пјешачкој комуникацији која повезује Стари град са шеталиштем, а које ће санацијом и постављањем нове јавне расвјете добити изглед какав је примјерен градском језгру.

Степениште је изнивелисано, поплочано новим каменом, постављена је ограда и рукохвати у дужини од 70 метара, појаснио је у име Агенције за изградњу и развој, Никола Самарџић. Како је казао, пресложен је стари камен у доњем дијелу степеништа, зид је реконструисан, а додатно је урађен још један ниво.

„Степениште је веома добро урађено, што је већ са шеталшта уочљиво. Доњи дио гдје је стари камен је завршен још у фебруару. Преостало је постављање решетки за одвод атмосферских вода, као и нове јавне расвјете, а све то биће завршено до краја наредне седмице.“, казао је Самарџић.

Општина Херцег-Нови је за овај пројекат издвојила око 78 000 еура са ПДВ-ом.

Степенице су један од симбола Херцег Новог због чега је од изузетне важности да управо степеништа буду уређена и функционална. У том циљу, локална самоуправа интезивно ради на њиховој ревитализацији кроз пројекте који су већ донијели нови изглед бројним новским скалинима.

Такво је и степениште Михаила Мустура, од центра града ка Шкверу, које су радници Комунално стамбеног очистили и поставили нову јавну расвјету.