nas10062024bСанација потпорног зида испод некадашњег хотела Рудник је завршена па ће у наредних неколико дана бити омогућен пролазак степеништем које од Његошеве улице води ка Шкеверу. Неријешени имовинско-правни односи некадашњих власника хотела онемогућили су почетак санације због чега је Општина Херцег-Нови преузела посао и инвестирала како би грађанима што прије омогућила пролазак овим степеништем.

Ријеч је о потпорном зиду испод некадашњег хотела Рудник који се граничи са степеништем и једном од пјешачких комуникација од главне улице ка Шкверу, казао је секретар за комуналне дјелатности, Василије Сеферовић и додао да је због његовог урушавања био забрањен пролазак степеништем.

10062024aaaa„С обзиром на то да су нерјешени имовинско-правни са власницима некадашњег хотела Рудник којих је више и до њих је тешко доћи, као одговорна локална управа Општина Херцег-Нови је преузела посао санације. Зид је завршен, тренутно се бетонира степениште, тако да ће оно бити проходно за туристичку сезону. Када се буду стекли законски услови за даљи посао, започећемо облагање каменом овог степеништа“, казао је секретар Сеферовић.

Извођач је М. В. Инжењеринг, а вриједност радова је око 26 000 еура са ПДВ-ом.