MehanizacijaNSL13824Предузеће ”Водовод и канализација” однедавно на списку специјалних радних машина има још једну.

Послије спроведене процедуре јавних набавки у радионицу у Зеленици је стигао Мини багер CATERPILLAR 301.8. Ради се о мини хидрауличном ровокопачу на гусјеницама са затвореном климатизованом кабином, тежине 2000кг, снаге 16кW.
Овом појачању су се обрадовали сви радници оперативе ВиК-а јер ће им увелико бити олакшани свакодневни послови на отклањању кварова на мрежи узевши у обзир да се у просјеку највише времена приликом отклањања квара на водоводној и канализационој мрежи потроши на радове на приступу мјесту квара тј. раскопавању терена око цијеви, што је изузетно захтјеван посао. Нови мини багер има кашике ширине 220мм и 600мм тако да је идеалан за ископе приликом интервенција на мањим профилима цијеви гдје се захтијева прецизност и што мања девастација околног простора приликом ископа. Тиме је остварена и значајна финансијска уштеда јер више није потребно ангажовање трећих лица за машинске ископе.
Mehanizacija113824Друштво се труди да својим запосленима, кроз стварање свих неопходних услова за безбједан и нормалан рад, омогући да одговоре сваком задатку благовремено и ефикасно.
Након набавке мини багера, Друштво ће ускоро расписати тендер за јавну набавку специјалног возила - цистијерне за транспорт воде. Цистијерна ће бити купљена од намјенских средстава у износу од 56 000€ која су Друштву додијељена на конкурсу „ЕКО фонда“, у оквиру пројекта финансирања општинских комуналних предузећа за набавку комуналне опреме и уређаја за управљање отпадом.