Nas09112022

Као што је прије двадесетак дана најављено из Агенције за изградњу и развој града, са завршетком асфалтирања Требињске и Рибарске улице у Игалу, као у двије улице у Бијелој, услиједили су радови на асфалтирању 350 метара пута за горње насеље у Ђеновићима.

Радове су претходних дана обишли потпредсједник Општине Херцег-Нови, Мирко Мустур, секретар за комуналне дјелатности Василије Сеферовић и Бојан Вукићевић из Агенције за изградњу и развој града.

Потпредсједник Мустур је овом приликом разговарао са мјештанима који су исказали задовољство завршетком ових инфраструктурних радова, али и очекивање да ускоро добију и канализацију. Он је потврдио да ће изградња канализације на овој локацији бити један од приоритета у наредном периоду.

Асфалтирање пута за горње насеље у Ђеновићима један је од инфраструктурних пројеката које локална самоуправа спроводи у склопу неколико тендера за санацију локалне путне инфраструктуре, а којима су, између осталих, обухваћене двије краће дионице на Топлој 2, улица I Бокешке бригаде, Устаничка улица, Осјечка улица, улица 29. децембра, пут од Јадранске магистрале према Бјелској вали, Рибарска улица, Требињска улица, те степениште Елизе Дуковић Ломбардић. Кумулативна вриједност свих извршених радова, као и оних који су предвиђени и тек ће услиједити (улица 29. децембра) износи преко пола милиона еура.