00jorgosКонцерт чувеног грчког гитаристе, пјевача и композитора, Јоргоса Далараса, као завршни програм 18. ГАСФ-а, биће одржан у суботу, 14. септембра, у Херцег Новом, са почетком у 20.00 часова, саопштено је на данашњој конференцији за новинаре. Због нестабилног времена, преостаје да се у наредним данима донесе одлука да ли ће спектакл бити уприличен на Канли кули или у Дворани Парк, о чему ће јавност бити благовремено обавјештена.

У сусрет доласку у Херцег Нови, Даларас је поручио да очекује сјајну атмосферу ма гдје да се концерт деси и да се радује да са новском публиком заједно запјева неки од својих и свјетски познатих хитова.
Оснивач и директор ГАСФ-а и директор Гуитар арт феста у Београду, Бошко Радојковић, појаснио је да ће у петак бити познато мјесто одржаванаја концерта, у зависности од временске прогнозе, али је сасвим сигурно да ће публика у Херцег Новом уживати у јединственом спектаклу.
„Због комплексности сценографије, већ у петак ћемо одлучити да ли ће концерт бити на Канли кули или у Дворани Парк, о чему ће публика бити обавјештена. У сваком случају, уколико концерт буде у Дворани Парк, публика ће моћи да карте купљене за Канли кулу одмах замјени на улазу у дворану. Почетак концерта је у 20.00 часова. У екипи која долази са Даларасом је пет људи који су задужени само за сцену уз менаџмент, као и 12 музичара, од којих су два врло позната пјевача и 10 музичара са којима констатно наступа и не потврђује концерте уколико нема своју екипу на окупу и технику која је гарант аутентичног звука“, казао је Радојковић и најавио да публику очекује најмање 90 минута програма испуњеног Даларасовим хитовима и ребетико музиком.
Како је казао, премда је велики концерт Далараса био изазов за цијелу екипу укључену у реализацију ГАСФ-а, сматра да је то права прича којом ће бити ојачана веза између Грчке и Црне Горе.
„Колико сам упућен, није било већих грчких умјетника бар у званичним фестивалским програмима, због тога сам и поносан што први пут доводимо овакво велико, култно име. Има данас много екстремно популарних пјевача у Грчкој, али Јоргос Даларас је институција, легенда која и даље живи и веома сам срећан што ћемо имати прилику да га видимо и чујемо у Херцег Новом“, казао је Радојковић.
Захвалио је на скоро дводеценијској подршци цијелом граду и људима који у градским институцијама раде пуним срцем.
Од оснивања, уз ГАСФ је Општина Херцег Нови, а секретарка за културу и образовање, Ана Замбелић Пиштало, похвалила је посвећеност и преданост организатора у припреми програма овог фестивала.
„Концерт Јоргоса Далараса сви жељно ишчекујемо, али су и концерти током првог дијела овогодишњег ГАСФ-а били посјећени и организовани на начин како то свих ових година одлично ради екипа ГАСФ-а. Идемо у сусрет највећем концерту који би у једном дијелу могао и да нам буде смјерница да богато новско културно љето завршавамо наредних година лијепим концертом на отвореној сцени тврђаве Канли кула или Форте Маре“, истакла је секретарка Замбелић Пиштало.
Традиционални покровитељи ГАСФ-а су Општина Херцег-Нови и градска Туристичка организација, а партнери и пријатељи су амбасаде Шпаније, Швајарске и Грчке, затим Европска кућа у Подгорици, делегација Европске уније у Црној Гори, компанија Роцхе, Хотел Сун Ресорт Херцег Нови, Музичка школа Херцег Нови и Еуро Унит, а организацију фестивала подржао је ЈУК Херцег фест.