00Poreski karavanПореска управа Црне Горе, у сарадњи са Унијом послодаваца и Привредном комором и ове године у сусрет предстојећој љетњој туристичкој сезони реализује кампању „Порески караван“, у оквиру које је данас у Скупштинској Сали Општине Херцег Нови уприличена трибина.

Порески обвезници били су у прилици да добију тумачења и одговоре на сва питања у вези примјене пореске регулативе, казала је савјетница за едукацију у Пореској управи Гордана Стајичић.
-Имали смо заиста једну конструктивну расправу. Прије свега порески караван је прилика да порески обвезници учешћем на трибинама изнесу оно што их највише у примјени пореских прописа интересује, односно које су нејсноће и недоумице у вези којих можемо на лицу мјеста да разјаснимо, или да их упутимо да нам пишу. Пореске обвезнике интересује, као увијек, примјена законских прописа, да ли се може смањити ПДВ, да ли може да се не изда фискални рачун и слично, информисала је Стајичић.
02Poreski karavan2024Стајичић је истакла и добру сарадњу Пореске управе са органима локалне самоуправе, и напоменула да се кампања Порески караван реализује већ пуну деценију.
-Досадашња пракса је показала да је то један лијеп вид сарадње и комуникације са пореским обвезницима, сала Општине данас је била препуна, Новљани и даље имају шта да питају Пореску управу. Сматрамо да је ово вид лијепе комуникације и пракса са којом ћемо наставити и у будућности, можда чак и чешће, да се не везујемо само за почетак љетње туристичке сезоне, закључила је Стајичић.
Трибине Пореског каравана ће након Херцег Новог бити уприличене на Жабљаку и у Плужинама, чиме ће овогодишња кампања бити заокружена.

Извор: РТХН