NDJ i MB28052021Главни администратор Општине Херцег Нови Ненад Ђорђевић и начелница Службе комуналне полиције и инспекцијског надзора Марија Бошковић одржали су данас састанак на тему плана рада Службе у циљу припреме и ефикасног рада у току предстојеће туристичке сезоне.

Анализом тренутне епидемиолошке ситуације, те пројекцијом стања које ће бити актуелно у току туристичке сезоне, Бошковић и Ђорђевић су сагласни да Служба комуналне полиције и инспекцијског надзора превентивно и континуирано дјелује и прати поштовање прописаних епидемиолошких мјера у смислу држања физичке дистанце, коришћења прописане заштитне опреме – маски, контроле објеката у којима се затиче већи број лица, као што су угоститељски објекти, плажни барови, плаже и др.

Такође, на састанку је анализирана примјена Закона о туризму и угоститељству, уз констатацију да је потребно да Служба комуналне полиције и инспекцијског надзора системски изврши контроле угоститељских објеката, плажних барова и др., ради контроле примјене закона у погледу уграђивања прописаних лимитатора буке, као и да контролише рад угоститељских објеката у смислу поштовања радног времена и времена прописаног за емитовање музичког програма.

У наредном периоду ће бити интензивне и контроле поштовања програма привремених објеката и биће предузимане законом прописане мјере уколико се програм не поштује. Како је на састанку контатовано, на основу досадашњег искуства, за очекивати је да се у току сезоне појаве проблеми ове природе у већем обиму, те је неопходно континуирано вршити контроле. Констатовано је и да је за примјену нових ингеренција из области измијењеног Закона о планирању простора и изградњи објеката неопходно систематизацијом предвидјети у Служби комуналне полиције и инспекцијског надзора и високостручне кадрове који посједују знање из области грађевине, како би се потенцијални проблеми ријешавали на ефикаснији начин.

Сагласно је констатовано и да сходно Одлуци која се очекује од стране предсједника Општине, а тиче се забране извођења грађевинских радова у периоду од 15. јуна до 15. септембра, исту треба стриктно поштовати и контролисати. Извођење грађевинских радова у И зони и на Луштици, због великих притужби грађана, треба забранити без изузетка и онемогућити у појединим случајевима прекорачење ових рокова.

Како не би долазило до застоја саобраћаја, Комунални полицајци ће интензивно и у континуитету пратити ситуацију на терену, односно на траси од зграде “Новљанке” до хотела “Плажа”, као и у улици Партизански пут која води до Шквера, уз постојање могућности ангажовања специјалног возила “паук”.

Што се тиче Шеталишта Пет Даница и кориштења бицикала и тротинета у брзинама које нису примјерене за пјешачку зону, а како позитивни прописи не забрањују коришћење истих у тој зони, Служба комуналне полиције и инспекцијског надзора ће дјеловати како би несавјесни корисници тих превозних средстава били упозорени.

У погледу одлагања отпада, констатовано је да се контрола врши и да ће бити појачана због већег броја присутних гостију у току сезоне, а односиће се како на физичка тако и на правна лица.

Подсјећамо, правна лица и предузетници дужни су да потпишу уговор са предузећем “Чистоћа” Херцег Нови, које ће такође контролисати Служба комуналне полиције и инспекцијског надзора. Такође, за отпад тежине до 500кг грађани и гости имају могућност да превезу у рециклажни центар у Мељинама, и у том случају неће имати трошкова. Уколико нису у могућности да такав отпад одвезу, потребно је да позову Јавну службу предузећа “Чистоћа” да то учини под условима које прописује то привредно друштво.

На састанку је усвојен и закључак да се у наредном периоду интензивира координација са инспекцијским службама на државном нивоу, са Управом полиције и Јавним предузећем за управљање морским добром Црне Горе.

Pages from Final Oktobarski bilten 2023 resize

Pages from strategija elektronsko izdanje

LAP za mlade

Pages from Vodic CG vanrednih situacija

Informator za djecu i mlade OHN2023

baner LPOHNvn

Plan integriteta

Logo Destination Napoleon

logo AIE HD

LOGO Newcastles