Nas18052023a

Општина Херцег-Нови потписала је уговор са конзорцијумом Entex која ће градити аутобуску станицу у Херцег-Новом. Припремни радови почињу у наредних десетак дана, а динамичнији од септембра. Вриједност пројекта је 4,7 милиона еура без ПДВ-а.

Херцег-Нови годинама чека на нову аутобуску станицу каква доликује туристичком граду, а сада су се коначно стекли услови да радови и почну, казао је предсједник Општине Стеван Катић.

„Потписали смо уговор са извођачем радова - конзорцијумом Ентекс групације, коначно је завршена сва тендерска процедура, урађена документација, тако да су се створили сви предуслови за почетак извођења радова. Именован је надзор, а то је фирма Оливер инг из Будве.  Договор је да у наредних десетак дана почну припремни радови који неће ометати одвијање туристичке сезоне јер ће на том терену бити много ископа. Динамичнији радови планирани су у другој половини године“, најављује Катић.

Како је истакао, тај дио града од септембра ће бити велико градилиште.

„Ускоро ћемо изабрати и најповољнијег понуђача за изградњу приступне саобраћајнице вриједности око 600 000 еура, а очекујем да и ти радови почну у септембру. Тендер је завршен, у току је вредновање понуда. Рок за завршетак изградње аутобуске станице је 20 мјесеци, а приступне саобраћајнице шест мјесеци“, казао је предсједник Катић.

Средства су опредијељена капиталним буџетом Владе Црне Горе, а Општина Херцег-Нови је потписала уговор са Управом за капиталне пројекте којим се обавезала да спроведе процедуру тендерског поступка.

autobuska stanica18052023bПројекат је урадила Агенција за изградњу и развој града и подразумијева изградњу станичне зграде и трга са припадајућим паркингом и саобраћајницом, на парцели у непосредној близини Јадранске магистрале. Комплекс је пројектован као јединствена функционална цјелина која се састоји од објеката у зони аутобуске станице, аутобуског простора и перона, као и зоне станичног трга, а сви садржаји међусобно су повезани у амбијенталну цјелину.