presNG BG224Спектакуларни дочек Нове године у Херцег Новом уз концерте Горана Бреговића, Мирослава Илића и Нових фосила, представљен је јуче на прес конференцији у Београду. Богат програм изазвао је велику медијску пажњу, а шта све очекује госте у Херцег Новом најавили су предсједник Општине Стеван Катић, директорица Туристичке организације ХН Миља Виторовић, Ален Исламовић и Сања Долежал.

Предсједник Општине Херцег Нови Стеван Катић казао је да су припремили садржајан програм који ће бити конкурентан осталим који се организују у приморским градовима у Црној Гори.
„Претходних година више смо се фокусирали на Празник мимозе, ове смо се одлучили за нови садржај, односно да Нова година у Херцег Новом буде конкурентна свим осталим приморским градовима. Имамо највећа музичка имена некадашње заједничке државе која ће опет окупити госте у Херцег Новом, град који је недавно проглашен за један од 10 најбољих приморских градова на свијету”, поручио је он.
Резервације смјештаја за новогодишње празнике су већ при крају, велико је интересовање за смјештај у малим хотелима и приватном смјештају, премда ће бити отворени и већи хотели, казала је директорица Туристичке организације Миља Виторовић и додала да је тренутно у Херцег Новом за 20 одсто већи број гостију него лани.
„Новогодишњу ноћ ћемо започети уз бенд „Ничим изазван”, затим чувено „Бијело дугме” уз чије смо нумере и ми стасавали, а колико видим воле их и новије генерације. Одбројавање ћемо дочекати уз фантастични оркестар Горана Бреговића. Већ провог јануара сви посјетиоци Херцег Новог уживаће у хитовима Нових Фосила и легендарног Мирослава Илића”, истакла је она.
Напоменула је да ће за све оне који Херцег Нови посјете са дјецом, 30. децембра бити организована Дјечија Нова година.

Ален Исламовић је казао да ће Бијело дугме прославити 50 година постојања баш у новогодишњој ноћи у Херцег Новом, а свима обећавају незабораван провод.
„Славимо 50 година и сигурно ћемо припремити најбољи програм и најљепши дочек. Битно је да дођу људи који воле Бијело дугме, Нове фосиле и то је оно што то нас занима, а ми ћемо да се бавимо програмом”, поручио је он.
Најбоља журка током новогодишњих празника биће засигурно у Херцег Новом, поручила је Сања Долежал, пјевачица Нових Фосила.
„Наредна година је и за нас веома битна јер славимо 55 година од како постојимо и заиста се радујем што ћемо јубилеј прославити у Херцег Новом, а уједно се и опростити од наше вјерне публике. Уживали смо на Празнику мимозе и зато сам сигурна да ће 1. јануара у Херцег Новом бити најбољи провод у Црној Гори”, рекла је она.
„Како је добро видјети вас опет“ јединствен је позив упућен мјештанима и гостима да буду на дочеку Нове 2024. године у Херцег Новом, а празнично весеље почиње 30. децембра када ће бити приређена Дјечија Нова година.
У најлуђој ноћи, 31. децембра у Херцег Новом ће наступити Горан Бреговић и Бијело дугме – Ален, Тифа и Оркестар за свадбе и сахране, која ванвременским хитовима и добром енергијом гарантује одличну атмосферу и забаву.
Новљане и госте 1. јануара 2024. године, очекује двоструки музички програм - концерт Мирослава Илића, а прије тога и највећи хитови Нових фосила уз Сању, Маринка и Зеца.